Höösipumppu

maanantai 9. syyskuuta 2013

Untamon tarina, osa 1: Kasvaminen virkamieheksi.

UNTAMO on virkamies eräässä valtiovetoisessa virastossa. Hänen tehtävänkuvanaan on pahoittaa ihmismieliä. Hän sopii tehtävään erinomaisesti sillä hän on ilmeetön, täydellisyyttä tavoitteleva narsisti. Hänen suurta hupia on rakentaa erilaisia keksittyjä ongelmia, jonka jälkeen hän virkansa puolesta ja suutaan maiskutellen ratkaisee ongelman. Mahdollisimman vittumaisella tavalla tietenkin. Untamolla on virastoelämä veressä. Hänellä on ämpäripäisyyteen altistava geeni. Tämä on Untamon tarina:

Untamo on kotoisin pienestä ruotsinkielisestä rannikkokaupungista. Hän sai suomenkielisen nimen koska hänen vanhempansa pitivät Untamon geneettistä poikkeumaa kovin erikoisena. Untamolla diagnosoitiin syndrooma nimeltä Vítutus Aíheututucus, jonka vuoksi Untamon sukupuolielimet kasvoivat poikkeuksellisesti hänen otsalohkossaan. Biologit uskovat että syndrooma on luonnon tapa tehdä virkamieshenkisen eliön lisääntyminen mahdottomaksi. Pariutuessaan virkamies -eliö joutuisi käyttämään päätään mikä ei ole lajille alkuunkaan ominaista.

Untamo kasvoi lapsuutensa idyllisessä rannikkokylässä nauttien kaikista ylemmän keskiluokan ylellisyyksistä. Koulussa hän oli varsinainen ykköstykittäjä, kymppejä tipahteli aina, oli kyseessä sitten ompelukoneen ajokortti tai Pythagoraan lause. Untamo teki ja luki kaiken mihin hänet käskettiin, hän pärjäsi loistavasti. Jos opettajatäti Tossavainen sanoi että raamattu pitää lukea, se luettiin. Sanasta sanaan ja niin monta kertaa että sanat osataan ulkoa.

Lapsena ja teini-ikäisenä Untamoa harmitti suunnattomasti ajatus siitä että kaikki muut eivät halunneetkaan lukea ja tehdä täysin kaikkea mihin on käsketty. Untamo halusi saada kaikki muutkin ikäisensä lopettamaan vapaa-ajanvieton. Henkilökohtaista mielipahaa aiheuttivat myös muiden nuorten hauskanpito. Ei pidä olla hauskaa, se on pois kaikesta hyödyllisestä, kuten vaikka ympäristöopista.

Isän kanssa pääsi aina mukaan katsastusreissuille. Siellä valtion katsastusinsinööri paukutti joka kevät isän Anglian pohjaan nyrkin mentävän reijän koska sääntö. Untamo ihaili kostein silmin esikuviaan, valtion ruokkimia, vittumaisia ja ilmeettömiä pykälätyranneja, jotka saivat isoille miehillekin palan kurkkuun kaikessa paskamaisuudessaan.

14-vuotiaana Untamon elämässä tapahtui valtaisa käänne. Untamo oli tavalliseen tapaan isänsä mukana katsastuskonttorilla maksamassa rahaa Anglian hylkäämisestä. Hän kuuli kuinka katsastusinsinööri kippasi täyden kahvikuppinsa viemäriin, ihan vaan koska "konttorin muija" laittoi siihen kolme palaa sokeria, kahden ja puolen sijaan. Untamo tunsi nyt ensimmäistä kertaa elämässään uudenlaista kutinaa alavartalossaan. Tämä järjestelmällisyys kaikessa ehdottomuudessa ja vittumaisuudessaan sai aikaan jotakin uutta ja tuntematonta. Illalla katsastuskonttoria miettiessään, Untamo sai elämänsä ensimmäisen hallitsemattoman siemensyöksyn. Hänet oli luotu virkamieheksi.

JATKUU....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti