Höösipumppu

torstai 12. syyskuuta 2013

Röökarinarinari. Pieri ja pani.

RÖÖKINEUROOSI osa 1.000.000. Kaikki me tiedetään että se savuperkele on myrkyllinen. Siksi on jotenkin hauskaa miten höösiyhteiskunta on saatu hyökkäämään niin tupakan kuin tupakoitsijoidenkin kimppuun ja kaikilla rintamilla.

Mieleen muistui muutaman viikon takainen uutinen Anjalankosken Stora Enson tehtaista, jossa työntekijöiden tupakointi kiellettiin täysin 2.9.2013. Eihän tämä mikään tajuntaa räjäyttävä uutinen ole, onhan täyskielloilla höystettyjä työpaikkoja ollut jo pitkään.

Hössönsössöni aiheesta huvittaa koska keskustelu aiheesta on yhtä helvetin räksytystä. Tupakoimattomat huutaa työnantajan suuntaan kuin välitunnin pikkulapset "välkkävalvojalle" siitä kuinka tupakoivien työajasta menee ihan helvetisti siihen röökin polttoon. Tupakoitsijat haistattelevat takaisin mutta sopeutuvat kuitenkin jatkuvasti uusiin erilaisiin aika- ja paikkarajoituksiin. Monet ämpäripäät, jotka louskuttavat aiheesta leukojaan eniten, ovat yleensä vielä niitä, joiden perseet pamahtaa penkkiin heti ensimmäisenä mikäli joku pitää tupakkatauon. Sama määrä taukoa mutta silti pakko mussuttaa koska tupakointi on muuallakin demonisoitu.

Pahaa aavistamattomat tupakoitsijat ovat jo pitkään vähitellen myöntyneet ilman suurempia mukinoita näiden kyttäävien höösipersereikien vaatimuksiin. Mutta kuten olemme nähneet: anna höösärille pikkusormi niin se höösää järjenkin päästä. Höösärit ovat alusta alkaen tienneet että mikään ei tule riittämään, koska on vaan pakko hössöttää jostakin. Niinpä hössötystä jatketaan niin pitkään ennen kuin viimeinenkin ihmisen itse valitsema tupakka on tumpattu. Veikkaan että silloin valtakunnan yli pyyhkäisee hallitsematon orgasmiaalto ja se tuskin näkyy Forecan ennusteessa.

Työtehoon vetoaminen etenkin tässä Stora Enson tapauksessa naurattaa. Voidaanko vakavalla naamalla vedota siihen että arvokasta työaikaa kuluu tupakointiin samalla kun toimialan yt-neuvotteluissa rouskutetaan ylimääräistä jengiä pihalle niin että perseet repeää? Tai voidaanko vinkua että syövän takia kaikki tupakoitsijat poistuvat työelämästä nopeammin, samalla kun yli 50-kymppisiä tykitetään eläkeputkeen sellaisella tahdilla että henkilöstöosastollakin on erolapputulostimet tukossa?

Ok, lyhytnäköistä, myönnetään. Ja höösääminen on oikeutettua koska tupakoiva ihminen on itsestään huolehtimiseen kykenemätön ja hieman vajaaälyinen suurten tupakkakorporaatioiden kusettama uhri.

Muistutan vielä että itse en tupakoi mutta kyllä tämä aihe pistää veren kiehumaan. Suurin kysymys kuuluu että MIKSI HELVETISSÄ? Miksi esimerkiksi isolla tehdasalueella ei saisi olla tupakointipaikkaa vaikka siellä perimmäisessä asfalttikentän nurkassa? Siis ei helvetti. En ymmärrä. Keneltä se on pois? Joissakin muissa asiayhteyksissä samanlaisia linjauksia kuvailtaisiin kusipäisiksi. Miten olisi seuraavaksi vaikka kahvin keittämisen täyskielto?

Eri asia on kieltää tupakointi sisätiloista, tuuletuskanavien lähistöiltä jne. Siihen on sentään joku peruste. Ärsyttävää on että suurin osa tupakoimattomista ei jaksa ottaa kantaa tähän tupakka-asiaan, jonka toisaalta ymmärrän. Mutta vielä enemmän ärsyttää jos aiheesta puhutaan niin normaali tupakoimaton kuittaa usein: "jaah ei liity muhun, mun puolesta vois kieltää kokonaan!" Niin. Kun asia ei itseä koske niin se voitaisiin vaikka kieltää. Haistakaapa vittu ihan oikeasti.

Mun mielestä kynsien lakkaaminen, ompeleminen, suunnistaminen, hiihtäminen, autoteillä polkupyöräily ja virsien laulaminen pitäis kieltää koska ne nyt ei vaan liity meikäläiseen.

Kuumottavat demonitkin vetää röökiä. Sosiaali- ja terveysministeriön tutkimukset kertovat karua kieltä siitä mikäli helvetissä kiellettäisiin tupakointi, Jeesus ostaisi sieltä kaksion. Tämä tuskin onnistuu koska röökaaminen on demonisoitu. Badumtshhh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti