Höösipumppu

maanantai 30. syyskuuta 2013

Ksyanidipastillereita

KSYLITOLIPASTILLIT. Joo-o, mitä harmittomamman kuuloinen aihe, sitä enemmän siitä löytyy hysteeristä paskaa. Tällä kertaa hämmästellään seuraavaa ydinkysymystä: "EIKÖ KUKAAN AJATTELE LAPSIA?" Vääntö alkoi melkein vuosi sitten kun Helsingin kaupunki kielsi ksylitolipastillit päiväkodin kakaroilta. Jumaleissön että jollakin hiertää römpsää ja kovasti!

Ennen kun kerkesin tutustua aiheeseen tarkemmin oletin että joku valkoiseen takkiin pukeutunut veivikaula on vaan yhtäkkiä keksinyt ksylitolin olevankin paskinta myrkkyä kaikista. Olin väärässä. Aiheeseen kuului kuitenkin roppakaupalla hössöttämistä. Vittu oikein titaanien taisto: kiukkuiset mutsit vs. sosiaalitantat. Tämä on lopun alkua saatana. Paras lähdeviittaus tähän oliskin varmaan Raamatusta ja jostain Harmageddonin taistelusta.

On muuten ihan pakko nostaa tuon Helsingin ykköstantan nimi esiin: Raila Tiainen-Ala-Maunus. Nousee iho kananlihalle jo pelkästä nimestä. Hän on Helsingin päivähoitoalueen päällikkö. Että Railakasta huomista vaan sinne Helsinkiin, ei käy kateeksi.

Lainaus Ylen uutisesta:
"Vanhempien maksamien tablettien jakaminen on ollut päiväkodeissa hankalaa muun muassa siksi, että pienet lapset eivät ymmärrä tablettien imeskelyä"

Kaiken muunko ne pikkulapset ymmärtää? Vai pitääkö kaikki kieltää mitä lapsi ei ymmärrä? Kouluistakin matikan kirjat vittuun kun ei ne nullit niistä allekkainlaskuista mitään kuitenkaan ymmärrä.

Nyt kun kiukkumutsit ja tanttaperseet kerran ottivat yhteen niin käytännössä kaikki se kotkotus loi vaan tilanteen, jossa ei oikein kukaan tiedä onko ksylitolipastillitkaan enää sallittuja vai ei. Ja kun kukaan ei tiedä enää mistään mitään niin näitä omenaposkia työkseen valvovat ropellikorvat keksivät sitten jotakin ihmeellisiä selityksiä että pastilleissa olisi esimerkiksi jotenkin poikkeuksellisen suuri tukehtumisvaara. Tai että niitä voi työntää vaikka korvaan. Ei juma mitä pässejä.

Ei ole olemassa mitään muita asioita, johon lapsi voi tukehtua, paitsi tietenkin ksylitolipastillit. Yhtään leegopalaa, männyn käpyä tai pikkukiveä ei ole suussa käynyt, eikä käy. Näin ollen auttaa ihan vitusti hössöttää kauhuissaan jostakin paskan makuisista pastilleista. Tosin voitaisiinhan sitä rajoittaa pikkukiviäkin päiväkotien pihamailta. Ei menisi sitten korvaan kiviäkään.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa on pyytänyt aiheesta selvityksen sosiaali- ja terveysministeriöltä. Sitä on odotettu puoli vuotta. Kyseinen höösitötteröministeriö lienee liian kiireinen maailman vittumaisimman alkoholipolitiikan rakentamisessa.

Pistää miettimään että palveleeko tällainen pastillikiellosta sössöttäminen ihan oikeasti yhtään ketään. Rekkamiesten pastilleitakaan ei ole vielä kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti