Höösipumppu

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Puusauna, rötössauna

KLAPIHOMMELEITA. Joku EU-ämpäripää tahtoo koivun polttamisen saunassa kielletyksi. Tosin tämän "uutisen" näin päivällä vilaukselta jonkun persun blogiotsikosta, johon taas eksyin facebookista eli lähde on kaikin puolin rock solid. En aiheesta äkkiseltään muuta löytänyt kuin jonkun mahjongia pelaavan ja reilun kaupan teetä ryystävän nimettömän solmutukan mietteitä.

Tulee kuin samalta kasetilta minkä on kuullut ainakin tuhannesti: meitä uhkaa ihan helvetin pienet aivohiukkaset mitä taas me tuhlaajajunttiperkeleet imuroimme itseemme minkä kerkeämme. Kyllä tämä ajatus varmasti Keski-Euroopassa pelittää. Siellähän lyödään muutenkin ihan vitusti koivuklapeja saunaan.

Ainiin, melkein unohdin kiittää: Kiitos Brysseli tästä(kin) paskasta ideasta. Todennäköisesti saitte jälleen viisi tuhatta pierunvihreää stadilaista hyppimään tasajalkaa onnesta. Odotetaan innolla, kun tietyissä piireissä ne nokkospieruleivät on mutusteltu, että mitä paskaa meidän kotimaan ympäristötykittäjät keksivät. Pelkään jo nyt aivan helvetisti.

Asian täytyy muutenkin olla aivan äärettömän vakava jos tästä jauhetaan oikein Brysselissä asti. Aivot sulaa saatana. Aivohiukkanen tulee. Ei ole aivohiukkanen hyvä juttu. Ainakaan aivossa.

Eikös meillä suomalaisilla olisi hyvät saumat olla edelläkävijöitä tässä? Voitaisiin kieltää koivuklapit kuten EU ehdottaa, mutta sen lisäksi saattaa luvanvaraiseksi kaikki muut klapit. Metsähallitukselta voisi tietyin ehdoin anoa klapinkantolupaa esimerkiksi kuuselle. Klapeja voitaisiin säilyttää lukitussa holvissa. Kai sinne saunaan joku 7000 euron myrkkysuodatinkin olisi hyvä saada.

Hohhoijaa että oli taas turhauttavaa lätinää. Kielletään takan lämmitys ja saunominen kokonaan. Paitsi silloin jos saunotaan ruotsiksi. Silloin se on suojeltavaa vähemmistökulttuuritoimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti