Höösipumppu

tiistai 24. syyskuuta 2013

Kouluruoka tuhoaa ravintola-alan

RUOKAKAAOS. Matkailu- ja ravintola-alan hattivattijärjestö MaRa päätti pahoittaa mielensä. Todennäköisesti Sloggit ovat kiertyneet ikävästi persreikää vasten jo jonkin aikaa, mutta nyt viimein oli syytä nostaa aiheesta oikein mediamylläkkä. Hetken jouduin miettimään uutisen kuultuani että olenko minä ihan helvetin tyhmä tai voisiko tämä olla ehkä vain vitsi? Noh, ei tämä ainakaan vitsi ollut.

Tämä etujeesipoppoo väittää kannanotossaan suu mutrulla kuinka roskikseen heitetyn kouluruoan myyminen ajaa ravintoloita nurin. Olen sanaton. Kelatkaa nyt helvetti.

Taustallahan tässä on jyväskyläläisen koulun kokeilu, jossa tähteeksi jäänyt koulusapuska myydään 1,5 euron annoshintaan. Ihan huikea loistoidea mutta kuinkas käykään? No mielihän siitä pahoitetaan ja kovasti.

MaRan itkuvirressä veisataan siitä kuinka tämä vääristää kilpailua. Siis mitä vitun kilpailua tämä nyt vääristää? Koulut alkavat kilpailemaan pelastusarmeijan hernesoppapöntön kanssa? Haistakaa nyt jo oikeasti paska. Mitä useampaan kertaan tuota kuraista kannanottoa lukee, sitä selkeämmin tekstistä selviää että MaRan ämpäripäät tosissaan väittävät ravintoloiden kannattavuuden kärsivän tästä. JOS JONKUN RAVINTOLAN KILPAILUVALTTI ON SUURKEITTIÖSSÄ HÖYSTETTY PUOLI-ILMAINEN MÖSSÖ NIIN SIETÄÄKIN MENNÄ NURIN. Huhhuh helvetti soikoon.

Tämähän on aivan sama asia jos pizzerioiden omistajat messuaisivat Saarioiselle että mikropizzat vääristää jotakin vitun lättykilpailua. Tässä päivän PASKIMMASSA KANNANOTOSSA itketään myös kuinka Jyväskylässä ravintolatarjonta on niin suurta että putiikit joutuvat taistelemaan kannattavuuden rajoilla. Voi voi, sitä kutsutaan vapaaksi markkinataloudeksi ja tässä tapauksessa markkinoiden kyllästymiseksi.

Jos joku siis työntää ravintolan sinne missä se ei kannata, se johtuu joko siitä ettei sille ole riittävästi kysyntää TAI SIITÄ ETTÄ RAVINTOLA ON IHAN PASKA. Se ei todellakaan ole minkään kouluruokamyynnin syytä että tässä kylässä menee raflat nurin saatana.

MaRa väittää että kouluruokaloiden hankintakustannukset kasvavat. Eli koska ruokaa ei heitetä enää roskiin, sitä tilataan ihan vitusti liian paljon vai? Eli lähtökohtaisesti tullaan siihen tuttuun höösäreiden ydinpointtiin: ihmiset on lähtökohtaisesti ilkeitä rosmoja. Rosmot siellä tilaisi heti tuhannen oppilaan edestä ruokaa sadalle oppilaalle ihan vaan siksi ettei tarvi heittää roskiin? Hiiohoi. Ihan kuin kouluruoan hankinnat kasvaisi samalla kun sille varattu rahamäärä pidettäisiin samana. Vitun ämpäripäät.

Itkuvirsihän jatkuu lätinällä siitä kuinka kouluruoka on verovaroin maksettua. Mitä sitten? MaRan mielestä olisi siis parempi että verorahoilla hommattu safka heitettäisiin mäkeen mieluummin kuin myytäisiin eteenpäin? Haistakaapa lisää paskaa.

Minä maksan tässä semikommunistisessa verojärjestelmässä varmaan kaksi kolmasosaa tuloistani erilaisia vittuiluveroja koska teen töitä, juon kaljaa ja ajan autoa. Ja nytkö minun kustantama koulupöperökin pitäisi heittää viemäriin ihan vain koska joku itseään etujärjestöksi kutsuma kulmahousujengi väittää että raflat nurin ja älpäpäläpläöä? Niinhän se olikin.

Nyt tekisi mieli pippuripihviä, taidampa mennä siis hakemaan eurolla kesäkeittoa ja juomavettä tuosta naapurin alakoulusta. Sori tästä, Rosso.

Ravintolaketju Amarilloa kaatamaan tulleet suurtalousperunat

5 kommenttia:

  1. Osuva kirjoitus. Arvasin heti kun tämä uutinen ylimääräisen kouluruuan myymisestä puoli-ilmaiseksi tuli että joku pahoittaa mielensä. No ei mennyt kauaa koska Suomi! Taputapu ja kyllä se saadaan kielletyksi, ihan varmasti kun tarpeeksi maristaan.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän asian laita on niin, että se porukka joka hyödyntää tätä 1,50 euron hintaista koulun ruuantähdelounasta, kuuluu varmasti suurimmalta osalta yhteiskunnan vähävaraisten joukkoon. He eivät varmasti kuulu Jyväskylän kaupunkikeskustan lounasravintoloiden potentiaalisimpaan asiakasryhmään, jotka Vaajakummun koulu on nyt polkuhintaisella ruualla lounasasikkaikseen houkutellut. Eilen tätä ruuantähdelounasta riitti noin 10 henkilölle.

    Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa on ilmoittanut vetänsä julkisesti herneen molempiin sieraimiinsa, mikäli ruuantähdelounas valtaa vielä laajemmin markkinoita.
    Nyt kun MaRa on siis selkeästi pahoittanut mielensä tästä törkeästä lounaan hintojen polkemisesta, niin mikähän mahtaisi olla se oikea hinta koulun ruuantähteille, että syytökset markkinoiden vääristämisestä loppuisivat heidän osaltaan ja ruuan tähteet menisivät sinne, minne ne MaRan mielestä kuuluisivat, eli kaatopaikalle.

    VastaaPoista
  3. Te voisitte kertoa miksi esim. sotkut eivät saa myydä enään munkkeja mukaan ulkopuolisille? Se kiellettiin, koska sotkujen myymät munkit vääristivät kilpailua leipomoiden mielestä. Täysin sama asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon tuossa on samaa mutta siellä sotilaskodeissa saa silti siviilit käydä syömässä niitä munkkeja. Lisäksi sotkun munkit vs. leipomoiden munkit painivat lähes samassa hintaluokassa (tietenkin sotilaskodin eduksi), jolloin kilpailun vääristyminen voi jopa olla todellista. Ainakin varuskuntakaupungeissa.

      Tässä tapauksessa on kyse siitä että ravintola-alan etujärjestö väittää että 1,5 euron ylijäämälounaita tarvitsevat/haluavat ihmiset menisivät muutoin syömään ravintolaan, jossa ei saa edes kivennäisvettä tähän hintaan.

      Mielestäni 1,5 euron ruoantähteillä kilpaillaan korkeintaan kaupan oransseja hintalappuja vastaan.

      Poista
    2. Mielestäni missaat oleellisen pointin: 1,5 € tähdelounaiden syöminen laskee syöjiensä ihmisarvoa, koska kaikki tietävät millainen väestönryhmä moista kävisi syömässä. Täten toiminta on kiellettävä, ettei kenenkään ihmisarvo laskisi toisten nähden.

      Poista