Höösipumppu

perjantai 30. elokuuta 2013

Vetelä nuoriso maistaa perjantaipolitiikkaa

OPPIHÖÖSÄYS. Hihhihhii, kutittaa. Nimittäin hallituksen uudet rakenneuudistukset. Nyt te kaikki kenen sulkijalihaksissa alkaa tuntumaan innokasta ja leikkisää nykimistä siksi että aloittaisin avaamaan poliittista kantaani, asettakaa hieman painoa sen päälle ja odottakaa että nykiminen loppuu. Aion ottaa kantaa vain siihen kuinka höösääminen taisi viedä pointsit kotiin tästäkin rakennepaketista. Tässä vielä Iltapaskan tiivistetty lista uudistuksista.

Hallitustason päätöksethän ovat yleensä ison linjan höösäämistä. Siinä yksilön sijaan pyritään murskaamaan kokonaisten yhteisöjen, ammattikuntien, väestönryhmien, kuntien tai yritysten mielenkiinto koko järjestelmään. Tässäkin paketissa tehtiin päätöksiä kivasti muiden puolesta.

Oppivelvollisuutta päätettiin pidentää vuodella. Nyt on siis pakko jatkaa peruskoulusta toisen asteen kouluun. Tai voihan sitä aina jäädä luokalle. Jokatapauksessa: Hössönsössön, syrjäytyminen, pahoinvointi, äläpälä. Jos peruskoulun ysiluokkalainen on niin uuno ettei käy edes kokeilemassa toisen asteen oppilaitoksessa, miksei voi vaan antaa asian olla? Tietenkään millään tukiaisilla tähän ei pitäisi kuitenkaan rohkaista.

Mikäli päätyy ratkaisuun lopettaa opiskelu pelkkään peruskouluun, älyllinen taso on mitä todennäköisemmin luokkaa olematon. Ja silloinhan olisi vain hyvä asia että tällainen vetelä perseaivo syrjäytyy koska mitä todennäköisemmin mikään ei kiinnosta ja mitään hyötyä hänestä ei olisi yhteiskunnalle kuitenkaan. Äskeinen hieman kärjistettynä, myönnetään, mutta en silti näe että nuorten motivaation puutostilaa voidaan fiksata pakottamalla niitä johonkin ammattikouluihin.

Kuvittelen itseni nyt 16-vuotiaaksi. Jos johonkin pakotetaan niin se on sinne päin katsomattakin jo täyttä paskaa. Tekee mieli heittäytyä selälleen. Vituttaa. Panettaa. Ja taas tekee mieli saada itkupotkuraivari. Paska paska känkkä ja ränkkä! En mene kouluun. Koska känkkä. Ja ränkkä. Stugekin sai lopettaa opiskelun jo 16-vuotiaana. Sekin saa impata butaania. Paska laki hyi. Vedän sitten tahallani läskiksi koko ekan vuoden amiksessa ja pilaan muidenkin opiskelun. Niinpä.

Harvinaisempana tapauksena, voihan peruskouluun opiskelunsa päättävä heebo olla vaikkapa poikkeuksellisen lahjakas jossakin. Kuinka hienoa on sanoa jollekin amerikkalaiselle kykyjenetsijälle että et voi lähteä Pohjois-Amerikkaan koska Suomen laki määrää sinut vähintään vuodeksi puuseppälinjalle höystämään jollekin vitun telkälle pönttöä. Pönttöjä yhtään vähättelemättä.

Vai olisikohan näille talenteille sitten jotain erivapauksia? Toisaalta aivan sama koska itse on ollut sen verran paska kaikissa siisteissä jutuissa ettei paljoa kykyjenetsijöitä ole näkynyt. Sillä perusteella voisin siis ihan hyvin höösätä muiltakin mahikset pois.

Loppujen lopuksi pointti oli jollain tavalla ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja saada kai teinien norkoiluvuosia vähennettyä. Aika näyttää mitä paskaa tämä saa aikaan. Mitään selvityksiähän ei käytännössä ole tehty mitä tapahtuu kun ammattikouluihin punkee väkeä ketkä tietävät roikkuvansa lakisääteisesti vain ensimmäisen vuoden mukana.

Ainakin yksi kansallispukuinen väestönryhmä joutuu ainakin vääntämään nyt vuoden pidempään.

 Sulevi-Untamo pohtimassa että onko pakko jos ei tahdo.

3 kommenttia:

  1. eikös se ollut niin, että esikoulusta tulee pakollinen kaikille?

    VastaaPoista
  2. Onhan se hyvä että valtion pitää nyt maksaa ensimmäisen vuoden oppimateriaalitkin niille joita koko koulu ei edes kiinnosta. Saadaan taas sitä säästöä kun Jonne 17v voi kääriä sätkänsä 300 euron koulukirjoihin. Sätkäähän ei saa tietenkään edes polttaa koulun entisellä tupakkapaikalla koska tupakointi koulu alueella on Kielletty. Päästään valittamaan kun nuoriso sitten polttaa tupakkansa koulun alueen ulkopuolella ja sotkee markettien edustat sekä kävelytiet koulun ympäriltä. Tupakointihan voitaisiin vaikka tästä syystä Kieltää julkisilla paikoilla, siitähän sitä saataisiin uusi hieno Kielto. Tämäkin teksti sisältää hienosti hieman asioita sivu suun alkuperäisestä aiheesta ja kohta joku mainitsee että offtopic on Kielletty. Voisinhan vaikka Kieltää kyseisen offtopic kommentin kirjoittamisen koska Kielto!

    VastaaPoista
  3. Hallituskerhon mielestä talentti on (oman ryhmän) sisäistä, ei ulkoista. Vähän samaan tapaan se heidän häränsontakin on ulkoista, eli satunnaiseen tallaajaan kohdistuvaa, sumutusta, ei sisäistä.

    Suomessa pärjää huonommallakin ammattitaidolla ja koulutusjärjestelmällä, mikä sinänsä peittää tällaisten koulutusuudistusten haittavaikutuksia. Se on vähän sama kuin uskonnonopetuksen pudottaminen nollaan -- ei mitään havaittavaa vaikutusta, koska kukaan ei ole kyselemässä jotain Jessen vanhimman opetuslapsen nimeä missään elämän vaiheessa. Vähän samaan tapaan kukaan ei ole kyselemässä, että voisiko sen poliittisen suunsoiton ja kameroille poseeraamisen sijaan tehdä johda jotain hyödyllistä kuten pk-yritysten säännöstelyhelvetin purkamista.

    VastaaPoista