Höösipumppu

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Leffateatteriliiton Tero säätämässä

LINNANMÄEN 4D-KINO. Hössön sössön sössön. Äläpälä päläläpälä. Siinäpä tärkeimmät mitä Suomen elokuvateatteriliiton toiminnanjohtaja Tero Koistinen mähisee blogissaan. Joutui oikeasti huutonauramaan kyseisen herran paskablogille. Saisit hyvä Tero minun puolestani kadota tältä planeetalta. Voisitko?

Tuo maailmaa pelastava ja tärkeä blogikirjoitus toimii esimerkkinä henkilökohtaisen kaunan kantamisesta Linnanmäen 4D-teatteria kohtaan. Omat pahat fiilikset saatiin esiin ja Linnanmäen toimintaa mustamaalattua vetoamalla taas paskalakiin ja hössönsössön -moraaliin. Voi elämä mikä mies, en voi vieläkään uskoa mitä juuri luin.

Tekstistä heijastuu kunnon plösömäistä mammanpoika -asennetta ja veikkaanpa että Terolta on joskus Linnanmäellä tippunut jätskipallo tai joku on laatannut hänen päälleen vuoristoradassa. Hattarastakin on saattanut tulla tahmaiset näpit. Suuri kyynel Terolle. I feel you man.

Tero arvelee blogissaan että Maantiekiitäjät -elokuvan ikäraja voisi olla 7 vuotta. Perään samainen pelastajamies miettii vielä että mahdollisesti teatterin liikkuvat penkit voisivat nostaa ikärajaa. Ehkä. Kauhistelua aiheuttaa toisin sanoen se että kuvaohjelmalain määräykset jäävät noudattamatta.

Tässäkään asiassa ei voida piiruakaan antaa periksi vaan normaaleihin elokuvateattereihin säädettyä lakia olisi väkisin sovellettava pilkun tarkasti tähän Linnanmäen teatteriin, joka on puoliksi vittu huvipuistolaite. Voi morjes!

Vaikka äläpälä-Tero todennäköisesti tietää elokuvateatteritoiminnasta, sen kannattavuudesta ja markkinatilanteesta about 1000 kertaa enemmän kuin minä, haluaisin silti tietää että kuinka paljon joku helvetin huvipuistoteatteri syö tavallisten elokuvateatterien leipää tällaisilla "laittomuuksilla"?

Linnanmäki on itse suositellut suurien banderollien kanssa ikärajaksi 6 vuotta. Mutta koska kuvaohjelmalaki tuntee vain K7 -ikärajan niin Terbe "Hössönsössön" Koistinen kauhistelee tietenkin. Hänen omasta mielestään vielä jopa syystäkin. 6-vuotiaan aivot luonnollisesti vaurioituvat pysyvästi nähdessään Maantiekiitäjän, mutta 7-vuotias selviää niistä ongelmitta. Miten olemme edes tulleet tähän tilanteeseen että tästä on taas saatu tällainen höösivetoinen puheenaihe? HALOO!?

Hajosin henkisesti kun Terbovitsin blogin loppupäässä lässytettiin ja jeesusteltiin vielä siitä kuinka kuvaohjelmalain tarkoitus on suojella lapsia. Lapset eivät enää ole suojassa jos 6-vuotias näkee hallitsemattomasti K7-piirrettyjä. Nyt vittu jotakin rajaa tähän touhuun jooko?


Tero vastaanottamassa ansioituneen höösärimussuttajan stipendiä elokuva-alan kansainvälisiltä toimijoilta.

2 kommenttia:

  1. Terskan mielestä Maantiekiitäjissä on kauhuelementtejä. Se kertoo kaiken tarvittavan.

    VastaaPoista
  2. Ei ole hyviä sellaiset elementit. Ei ole!

    VastaaPoista