Höösipumppu

tiistai 6. elokuuta 2013

Kakka on hyvää.

Suomi-logiikan ryppyinen kiisuttelureikä ampuu taas muutaman teelusikallisen kitsasta ja yrmeää päin näköä kun aiheeksi nostetaan byrokraattikoneisto matkailun edistäjänä.

LOKIT (kategoria: linnut, ei pitkäaikaistyöttömät).
Jippii, eikö olekin ihan helvetin mukavia ja kauniita luontokappaleita? Nämä rääkyvät paskatykit ovat kuitenkin suureksi osaksi rauhoitettuja. Mitä helvettiä, miksi? Niiden tappaminen on kiellettyä. Niiden vakava häiritseminen on kielletty. Niiden pesinnän ohjaaminen muualle esimerkiksi Helsingin kauppatorilta on kielletty.

Epäilen vakavasti että se monen paketin kyljessä oleva joutsen -merkki onkin ollut paskapuhetta alusta alkaen. Olen vakuuttunut että se onkin lokki siinä läpyskässä! Olen myöskin täysin varma että vähintään 99% kaikesta maailman paskasta tulee niiden rääkyperkeleiden perseistä. Sitä on kaikkialla.

Kuten aikaisemmin sanoin, niiden pesinnän ohjaaminen muualle on kielletty. Itseasiassa se on kielletty koska ELY-keskuksen viranomaiset eivät EDES JUMALAUTA TIEDÄ ONKO SE SALLITTUA VAI EIKÖ SE OLE! (linkki juttuun). Tässä kiteytyy todella paljon maamme nykymeininkiä. Jos ei olla varmoja, on aina lähdettävä lähtökohtaisesti siitä että se on kielletty.

Maamme kukkahattuperseilyn perusajatushan on se että kaikki on pahasta ja väärin kunnes toisin todistetaan. Ja siinähän todistelet koko loppuikäsi. En todellakaan usko että tässä lokkiasiassa tullaan koskaan saavuttamaan millään tavalla sallivaa ratkaisua. Oikeastaan olen varma että Kalajoen tapauksessa matkailuyrittäjät joutuvat itse maksamaan jostain saatanan kalliista jätehuoltokonseptista heidän rannoille, jotta mukamas lokin paskaan saataisiin jonkinlaista rotia.

Pitää kuitenkin muistaa että kun lokkien vastainen toiminta on kielletty, ELY-keskusken robotit vinkkaavat tämän kaiken seuraavaksi terveysviranomaisille. Silloin kielletään uiminen koska on liikaa paskaa. Ja paskastahan et pääse eroon koska kielto. Kielto kielto kielto kielto. Vaahto vaan valuu matkailuyrittäjien suusta, kaikkia vituttaa ja virkamieskoneisto hakkaa tattia taputellen toisiaan olkapäille.

Mutta ei haittaa koska itsekin valitsen uimarantani sen perusteella missä olisi mahdollisimman paljon paskaa. Rakastan lokin paskaa. Rakastan oikeastaan kaikkea paskaa. Ja niin rakastaa viimeisimpien tietojen mukaan kaikki muutkin. Ja täällä sitä saa!


"Paikallisena viranomaisena minulla ei ole pienintäkään epäilystä etteivätkö lokit olisi tämän ongelman takana. Alueviranomainen noudattaa varovaisuusperiaatetta ja näkee asian toisin."
-Ympäristötarkastaja Päiviö Vertanen

1 kommentti:

  1. ( http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/07/1786584/uimarit-katosivat-kalajoen-hiekkasarkilta )
    "Vertanen sanoo, että pyyntö lokkien pesinnän estämisestä meni ELY-keskukselle viime marraskuussa. Tammikuussa hakemukseen pyydettiin täydennystä. Vertasen mukaan ELY-keskuksesta lupailtin helmikuussa, että asia ratkeaa muutamassa kuukaudessa."
    "Joidenkin tietojen mukaan asia olisi unohtunut pöytälaatikkoon ja on väitetty myös, että asiasta halutaan tehdä ennakkopäätös. Asia on luvattu käsitellä syksyllä."
    Niin, ja minkähän vuoden syksyllä? 2018? Voidaan varmaan lisätä höösikoneiston kieltoarsenaaliin päätöksen tekemisestä kieltäytyminen. Vielä kun virkamiehet tekevät yhdessäkin päätösvaiheessa virheen, niin sama käsittely alkaa alusta vuotta myöhemmin. Estelyähän se tuokin.

    Ironista tässä järjestelyssä on se, että nuo virkamiehet kuluttavat resursseja rajattomalla teholla samalla, kun yrittäjät, joiden pitäisi pystyä rahoittaa em. virkamiesspedeilyn lisäksi oma elämisensä, saavat kielloista kerta toisensa jälkeen. Punaselle ollaan menossa.

    VastaaPoista