Höösipumppu

maanantai 5. elokuuta 2013

Kaunis Päivi täällä tänään!

USKOMUSHOIDOT. Tästä ihan vain lyhyesti koska en juurikaan tiedä, enkä haluakaan, akupunktioista tai jostakin kiinalaisista taikayrteistä. Huomasin vain että koko kansan Päivi kiirehtii jälleen jotakin saatanan lakiuudistusta kieltämään näitä hoitoja lapsilta ja vakavasti sairailta. Tätä perusteltiin, taas kerran, jollakin äläpäläpälällä (lue: potilasturvallisuus). Yritin miettiä helvetin kauan että mitä haittaakaan näistä voisi kellekään olla? Onko hihhuli nyt kieltämässä toisten hihhulointia?

Eikö olisi voinut tätäkään asiaa lähteä avaamaan esimerkiksi siten että näitä "uskomushoitoja" tarjoavat velvoitettaisiin ilmoittamaan että hoidon toimivuutta ei ole tieteellisesti todistettu? Miten voi jumalauta aina olla ainoa ratkaisu lähteä vaan heti ensin kieltämään ja toitottamaan suu vaahdossa? Ja vielä tällaisesta asiasta.

Eikö nämä diakoniatyöntekijätkin pitäisi tässä Päivin mallissa kieltää? Mitä erikoisoikeuksia niillä on kuunnella ja lässyttää heikomman päätä sekaisin ilman psykiatrin papereita? Jos menisin tatti otsassa avautumaan diakoniatyöntekijälle, se alkaisi lätisemään viinin veivaamisesta ja veden päällä jeesustelusta. Tai mistä minä tiedän. No ainakin se haluaisi lätistä niistä.

Pointti on kuitenkin se että tällaiset vaarattomatkin uskomuksiin perustuvat luonnonhoidot on nyt vaan kiellettävä lapsilta koska älpäpälälä. Kuitenkin esim. lasten pään uittaminen pyhässä ämpärissä heti syntymän jälkeen tai helvetin perkeleellä pelottelu on kuitenkin ok. Miten Päivin kaltaisella ämpäripäällä on varaa lähteä edes kieltämään toisten uskomuksia?

Kuvitellaan että tekisin kuolemaa. Enkö minä jumalauta aikuisena ihmisenä saisi käydä hierottamassa itseeni jotakin apinaöljyä jos uskon sen tekevän hyvää minulle? Tai keneltä on pois kuolevaa tekevän ihmisen joku ohjattu meditaatiosetti? En minäkään huuda pappeja pois sairaaloista. PÄIVI, MITÄ PASKAA TÄMÄ TAAS ON?


Linkit:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288587278179.html
http://www.hs.fi/politiikka/a1375580243410?jako=625fcd90c8fb583959455112a9755803

1 kommentti:

  1. Se asia tuommoisessa kiellossa lie ainoana hyvänä olisi, että joku viiripää ei kieltäisi kuolemansairaan lapsensa hoitoa, joka todennäköisesti tämän hengen pelastaisi. Koska sen sijaan hän tahtoo, että lapsen ryppyreikään hierotaan jotain eteerisiä öljyjä samalla, kun pässin kiveksiä purraan vieressä ja luetaan värssyjä Kalevalasta.

    VastaaPoista