Höösipumppu

maanantai 26. elokuuta 2013

Ilonpilaajana täytekakku

KAUHUKAKKUJA KAKAROILLE. Lapsia on suojeltava vaaroilta ja myrkkysafkalta. Näin ihmislajin edustajana se kuulostaa kyllä ihan järkevältä. Tämä "suojelutoiminta" on kuitenkin höösäreiden yhden alajaoston keskuudessa yksi mehukkaimmista vittuiluitsetyydytyksen muodoista.

Joku saattaa muistaa uutisen täytekakuista ja niiden viemisestä päiväkotiin pienten kullannuppujen syntymäpäivien kunniaksi. Tai ainakin uutisen siitä että koko homma laitettiin jäihin koska sen pelättiin olevan jälleen kerran niin laitonta ettei jumalauta edes elinkautisella selviä. Ainoastaan Suomessa voi siis oikeasti pelätä että kakusta voi saada kakkua.

Suomalaisten kukkahattutätien ylenpalttinen pykäläperseily ja höösärimentaliteetti on aikaansaanut sen, että yksi ylimääräinen elämäänsä katkeroitunut ilonpilaajapaskapää sai hetkeksi lopetettua näiden pikkulasten täytekakun syönnin pelkästään vaahtoamalla. Saman paskapään ei todellakaan tarvinnut muuta kuin todeta ääneen että kakut vittuun koska sääntö, hallitus, EU ja Hyssälä niin kaikki uskoivat. Haista huilu, nyt loppu täytekakkuilu sanoo kukkahattuilu. Rimmaakin vitusti.

Kellään ei tästäkään "kiellosta" ollut mustaa valkoisella vaan esimerkiksi molemmat Iltapaskatkin ehtivät messuamaan vääryydestä, joka oli pelkän normihöösärin mielikuvituksen luomaa paskaa. Eviran ylitarkastaja Pirjo Korpela ehti korjata tämän valitettavan myöhään valaisemalla meitä ettei täytekakun vieminen päiväkotiin oikeasti ole laitonta vaan tämä "kielto" on täysin keksittyä kukkahattuilupaskaa. Mutta ihan oikeasti, mistä näitä tietää kun pykäliä on niin vitusti ettei edes pykäläkoneiston oikolukijat ehdi niitä lukea?

Mietitään sama tilanne vaikkapa Espanjaan ja että joku kuolleen kalpea mutruhuulimamma kävisi kertomassa syntymäpäiviään viettävän lapsen vanhemmille että "Stop stop stop stop! Ei noita tänne saa tuoda koska se on kiellettyä!" Nehän nauraisi ja käskisi mamman painella vittuun siitä  säätämästä. Tai ainakaan he eivät jäykistyisi hämmästyksestä ja alkaisi oikeasti pohtimaan että rikotaankohan tässä nyt sittenkin jotain suomalaista paskasääntöä.

Täällä Suomessa sana "kielto" särähtää kovaa korvaan jo siksi että kansanluonteemme on tehdä hommat sovitusti ja nöyrästi sääntöpykäliä mukaillen ja enempiä mukisematta. Se on kieltämättä hieno piirre mutta siinä vaiheessa kun pykäläkoneisto pumppaa yhä kiihtyvällä tahdilla kansalaisten suuhun pelkkää jonninjoutavaa paskaa, metsään mennään ja pahasti.

Lyhykäisyydessään ero espanjalaisen ja suomalaisen täytekakkutilanteen välillä:

SUOMI:
Täytekakun vienti loppuu kunnes on erikseen selvitetty ja todistettu että onko se sittenkin sallittua.

ESPANJA:
Täytekakun vienti loppuu vasta kunnes on erikseen näytetty mustaa valkoisella että se on vastoin lakia.

Taidetaan olla aika perseestä? 


Kuva teho-osastolla makaavasta lapsesta, joka altistui itse tehdylle täytekakulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti