Höösipumppu

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Limonadin perkele

VIRVOITUSJUOMAT. Noniin läskiperseet nyt loppuu se limonaatin lipittäminen. Ei riitä että tiedät sokerin olevan pahapahapaha vaan höösääjät ovat onnistuneet luomaan rangaistusjärjestelmän, jota myös virvoitusjuomaveroksi kutsutaan. Tämän veron tarkoitus on pääasiassa luoda pahaa mieltä ja perusvitutusta normaalin ihmisen arkeen. Sitä on kuitenkin onnistuneesti perusteltu - milläs muullakaan - kuin terveyssyillä! Tattadaa, varmaan yllätti helvetisti?

Tämähän ei ympäristöään tarkkailevalle suomalaiselle enää edes ole uutinen että jotakin jonninjoutavaa paskaa hössötetään siksi että voisit muka aivan vitun paljon paremmin jonkin kieltohössötyksen jälkeen. Onhan limonadit tappanutkin satoja tuhansia (ellei jopa miljardeja) suomalaisia sitten vuoden 1952.

Tappajamyrkky (lue: Coca-Cola) rantautui Suomeen näkyvästi Helsingin olympiakisojen yhteydessä kun Coca-Cola -laiva M/S Marvic päräytti ankkurinsa Helsingin satamaan 2.heinäkuuta. Koko pienen, sodan runnoman ja syrjäisen kansakunnan suupielillä alkoi koristella valtaisa hymy. Tämä hymy muodosti niin suuren vaaran oikeastaan aivan kaikille tietämillemme asioille, joten siitä päätettiin alkaa järjestelmällisesti rangaista kansalaisia.

Vuosikymmenet vierivät ja maalaisjärjen sukupolvet alkoivat tehdä tilaa suurille ikäluokille. Suurten ikäluokkien vahva tuntemus siitä että Suomi oli rakennettu vain ja ainoastaan heidän selkärangasta, sai aikaan uudenlaisen Homo Sapiensin alalajin. Homo Äläpälä Höösäri Hössönsössönin.

Hössönsössöttäjät ovat koko kuluvan vuosituhannen levittäneet mielipahaa. Tämän virvoitusjuomaveronkin kanssa nämä mutantit yhdessä terveysterroristien kanssa ovat KOROTTANEET VIIMEISEN KAHDEN VUODEN AIKANA VIRVOITUSJUOMAVEROA JO KAKSI KERTAA. SE ON ENEMMÄN KUIN TUPLAANTUNUT. Ja nyt keskustelua käydään veron tuplaamisesta VIELÄ KERTAALLEEN!

Mistä sitten tiedän että tämä kyseinen verolähde on säädetty vain ihmisten kiusaksi? Yksinkertaisesti siitä että sokeripitoisuuden raja on 0,5% sokeria. Anteeksi että mitä vittua?

Ymmärtäisin yskän ehkä etäisesti mikäli tämä sokeripitoisuuden raja olisi asetettu vaikka kymmeneen prosenttiin. Coca-Colassakin sokeria on kuitenkin melkein 30%. Mutta ei, rajaksi on kaikessa viisaudessa asetettu puolikas prosentti. Ja ihan vain että esimerkiksi Hartwallilla perseet repeytyisivät hallitsemattomasti ja mielellään jokaista ilmansuuntaa kohti.

LIGHT JAFFAKIN SISÄLTÄÄ ENEMMÄN SOKERIA KUN TUON 0,5% ! Sitäkin vaan verotetaan pian niin perkeleesti ja koska pahapahapaha.

Se että tätä sokerijuomaveroa perustellaan pelkästään terveyssyillä on täydellisen tekopyhää TOTAALISTA PASKAA! Tavallisessa omenassakin on enemmän sokeria kun tuossa verorajassa, mitä perustellaan kansalaisten ylipainolla ja muulla äläpäläpälä:llä.

4 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kommentoida sen verran, että nuo terveyssyyt ovat ihan todellisia. Omenaan on huono verrata, sokeri on erilaista ja omenassa on hitusen muutakin sokerin lisäksi, kuin maku- ja väriaineita.

    Veroraja on matala, koska sillä halutaan karsia kaikki makeutetut juomat. Ei ihminen tarvitse muuta juotavaa kuin puhdasta vettä. Ehkä maitoa, jota ei kylläkään veroteta, vaikka sokeria sisältääkin myös yli tuon rajan.

    Muuten on pakko sanoa että aivan helvetin mahtavia tekstejä! Tämä oli vähän tällänen kyseenalainen, mut muille oon saanu nauraa kyllä ratketakseni! :D

    VastaaPoista
  2. Jaan yhteiskunnan huolen siitä että sokerin kulutus nykyisellä tasollaan on katastrofaalista. Onhan se jäätävä läjä jos 1,5l kolapullosta noin puoli litraa on pelkkää sokeria.

    Höösipumppaajana näen kuitenkin tämän esisoittona tulevalle, vielä ehdottomammalle kontrollille sokerin käyttöön liittyen.

    Ihmettelen suuresti syytä miksi kukaan haluaa - kuten sanoit - karsia kaikki makeutetut juomat pois? Miksi sokeri on suurempi vihollinen virvoitusjuomissa kuin missään muissa elintarvikkeissa?

    Miksi raja on asetettu olemattomaan 0,5 prosenttiin? Se miksi näen tämän kiusantekona ja rahankeruuna juomateollisuudelta johtuu pitkälti seuraavasta:

    Esimerkiksi 0,5l limsapullossa "rangaistavuuden" raja on 2,5 grammaa sokeria. 2,5 grammaa sokeria sisältää noin 10 kaloria energiaa.

    Eli 44 pulloa tällaista "kiellettyä" limsaa vastaa yhtä suklaapatukkaa. Ja tästähän juomayhtiötä verotetaan överisti käytännössä kuitenkin sokerittoman juoman tuottamisesta.

    Lisäksi minua oudoksuttaa ajatus siitä että ihmisiä pidetään lähtökohtaisesti niin idiootteina, etteivät itse ymmärrä juovansa epäterveellistä sokerilitkua.

    Itse en juo ollenkaan sokerilimppareita koska tiedän niiden olevan vittumaisia sokeripommeja. Mutta kyllä vituttaa jos joku höösäri tulee jeesustelemaan ja rajoittamaan näiden käyttöä.

    Ps. Totta on että ihminen ei tarvitse muuta kuin vettä ja salaattia. Mutta kyllähän hampparit ja viinakin olis välillä ihan jees.

    VastaaPoista
  3. Sokerin verotus on uusi yhteisövero. Keneltäs tänään otettaisiin? :)

    VastaaPoista
  4. Eiköhän se ole parasta jättää jokaisen itse päätettäväksi että mitä litkua käkättimeensä kaataa. Ainoa mitä tarvitaan on kunnolliset tuoteselosteet. Jos joku saatanan idiootti hankkii diabeteksen litkimällä limppareita, niin omapa on vikansa, kärsiköön. Vittuun kaikenmoinen turha höösääminen elintarvikelainsäädännöstä.

    VastaaPoista