Höösipumppu

maanantai 4. marraskuuta 2013

Hengenvaaralliset kaasupallot

ILMAPALLOT. Kiitos Iltapaska uutisesta, kiitos Ylen TV2:lla esitetylle Aivopaska 2.0 -ohjelmalle ja ennen kaikkea suurimmat kiitokset huolestuneelle riihimäkeläisäidille, jonka aamukahvit menivät väärään kurkkuun.

Tänään meidän järkytyksen aiheena on heliumilla täytetyt ilmapallot. Vittu kyllä. Kaikki eivät ehkä muistakaan mutta tärkeä Eurooppaliittomme on jo kieltänyt ilmapallojen puhaltamisen alle 8-vuotiailta. Sekään ei enää riitä, sillä verovaroin ylläpidetty Yleisradiomme kertoi lauantaina Aivojeesus -ohjelmassaan aiheesta, jonka jokainen nulikka on tiennyt niin kauan kun niitä muumipalloja on torin kulmassa joku pedari myynyt. Imaise pallosta ja ole kaksi sekuntia Aku Ankka. Wooooww.

Iltapaskan uutisessa aiheesta vaahtoaa ämpäripää Riihimäeltä. Hänen mielestään on hengenvaarallista mikäli kaksivuotias alkaakin yhtäkkiä imppaamaan jotain saatanan palloa. Eikö kaksivuotiaita todellakaan uhkaa mikään muu? Mietin vain jos tästä on lähdettävä taas mediassa jauhamaan.

Höösipumpun kasvatustieteiden tutkimusosaston mukaan aika tiukkaa tekee että kaksivuotias osaa lähteä avaamaan jollain lukkoklemmarilla suljettua kaasupalloa, saatika ruveta vittu imppaamaan sitä. Ja vaikka osaisikin, päästetäänkö Riihimäellä kaksivuotiaat itsekseen kylille ostelemaan heliumpalloja?

Eikö liedet, pesuaineet ja vaikkapa kylpyammeeseen heitetyt sähkölaitteet ole enää mitään? Aivojeesus 6.0 -ohjelman ansiosta itsemurhatilastotkin tulevat todennäköisesti muuttumaan radikaalisti. Kuka olisikaan enää niin vanhanaikainen että istuisi Datsun käynnissä autotallin lattialla ja nuuhkisi pakoputkea, kun päivän voi päättää yksinkertaisella Aivojeesuksesta opitulla Muumipallo -tempulla? Sniiff nöfnöf.

Riihimäkeläisäiti ei kuitenkaan ollut ainoa huolestunut. Iltapaskaan oli heti aamusta soittanut myös helsinkiläisäiti, joka oli huomannut minkälaista materiaalia sen 7- ja 10-vuotiaat kakarat katsoivat. En tiedä johtuiko se sitten Kouvolasta, mutta siellä ainakin ala-asteen Tykkimäki -päivänä oli jokaisella räkänokalla heliumipallot naamassa ja posket lommollaan.

Eli kyllähän ainakin tuo 10-vuotias on jumalauta tiennyt mitä pallosta tapahtuu. Kakarat ovatkin todennäköisesti nauraneet mielessään tuolle äipskukkuulle, joka on tullut hössöttämään jotain omiaan. Tai molemmat kakarat ovat jo varmaan kokeilleetkin. Hehehe, helvetin pässi.

Nuuhkimisesta tulikin mieleen se Teletappien imuri: "Nuu-nuu." Mietin aluksi sitä että sehän veteli kaikki nököset nokkaan ja puksutti eteenpäin aivan kuin olisi kovemmissakin huumeissa. Onneksi helsinkiläishöösi kuitenkin täsmensi järkytystään. Jos se olisi ollut animaatio, se ei olisi ollut niin paha. OK.

Lopuksi vielä kauhistuneen mutsin kommentti: "Olen ajatellut, että Yle ilman mainoksia olisi jotenkin turvallisempi. En muutenkaan anna lasteni katsoa televisio-ohjelmia yksin, ja ehkä ihan hyvä niin."

Tässä olen samaa mieltä. Kasvata ne kakarasi mahdollisimman syvällä komerossasi. Jos saanen vielä toivoa, kasvata ne niin hyvin, etteivät ne osaa enää enempää lisääntyä.

1 kommentti:

  1. Työkaverit katto taas kieroon ku hekotin itsekseni toimistossa... :D

    VastaaPoista