Höösipumppu

torstai 28. marraskuuta 2013

Uusi tapa verottaa viinaa

NO VIINAN PERKELE. Se on jännä juttu että viinaan liittyvissä kysymyksissä menee hermot yhä useammin. Taitaa ainakin kolmasosa koko tästä saatanan blogista olla alkoholiin liittyvää settiä. No ei se mitään, uutta suoleen.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä ehdotti eilen jotain ihme sössönsöötä, koodinimi: "terveydenhuoltomaksu." Ai jumalauta, enempää lukematta alkaa veri jo orastavasti kiehumaan. Nyt mainitaan alkoholiin liittyvässä keskustelussa terveys, jonka turvin se kaikkein epäpätevinkin paskapää saa perusteltua minkä tahansa höösivouhotuksen tarpeelliseksi. Lisäksi terveydenhuoltoon on helppo liittää mukaan maksu. Kukapa ämpäripää nyt ei terveydestään maksaisi?

Verkkouutisten uutisoimassa ehdotuksessa ainoa hyvä puoli on se että oikein toteutettuna tämä laskisi alkoholin valmisteveroa. Melko lailla siihen ne hyvät puolet taitaa jäädäkin. Ainakin Höösipumpun loppasuuosaston mielestä.

Ideana olisi periä näitä äläpälä-maksuja myös tuontialkoholista. No hitto sehän onkin yksinkertaista. Onkohan edustaja Eestilä (nimi naurattaa kokoajan vaan enemmän) ajatellut että VAIN Suomen sosiaaliturvaa nauttivat ihmiset maksaisivat tämän maksun?

Vai joutuisivatko ulkomaalaisetkin maksamaan suomalaisten viinaongelmien "terveysmaksuja?"

Jos taas ulkomaalaisten ei tarvitsisi maksaa tätä maksua niin tarkoittaisiko se taas sitä että toppahousut saisivat kärrätä tänne entistä "halvemmalla" viinaa ja niin paljon kun Hiacen kantavuus sallii?

Sehän tarkoittaisi sitä että EU-maasta saapuvan venäläisen turistin viinakärri maksaisi 100 euroa mutta suomalaisen juopon samanlainen viinakärri maksaisi 100 euroa + "no vaikka viis kymppiä terveysmaksua." Vittu mitä paskaa.

Pitäisikö kenties jokaisen Virosta Suomeen saapuvan täyttää joku vitun terveystuholomake? "kaks koppaa alekokkii, viispisteviis prossaa, kolme pulloo punkkuu, lonkkulava...hermomyrkkyä tässäkin, merkataan kansanterveydelliset vaikutukset ylös..."

Vai hei nyt kun kerran paskaideoita ammutaan ilmoille niin olisiko joku tv-lupatarkastaja -tyylinen valvonta kohdallaan? Joku ihan vitun rasittava byrokraatti kotioville kyselemään paljonko asunnossa on alkoholia. Vois toimia.

ONKO MEILLÄ HÖSSÖTYS JOTENKIN NIIN VITUN YLIVOIMAISEN ÄLYTÖNTÄ ETTÄ ME JOUDUTAAN KEKSIMÄÄN JOTAIN TÄLLAISTA PASKAA?

Euroopan Unionin toiminnasta tehdyssä sopimuksessa meillä lukee seuraavaa:

28 artikla:

1. Unioniin sisältyy tulliliitto, joka käsittää kaiken tavaroiden kaupan ja merkitsee, että vienti- ja tuontitullit sekä kaikki vaikutukseltaan vastaavat maksut ovat kiellettyjä jäsenvaltioiden välillä ja että toteutetaan yhteinen tullitariffi suhteessa kolmansiin maihin.

Anteeksi tyhmyyteni mutta eikö tuossa juuri ole sovittu että Eestilän paskaideat ovat vastoin kyseistä sopimusta? Vai eikö alkoholipakkaukset sisältöineen lukeudukaan kaikkiin tavaroihin? Äläpäläpälä?

Jollakin pervolla tapaa tämä voisi olla jopa toimivakin idea, ainakin suomalaisten ravintoloiden ja juomateollisuuden kannalta. Harmi sinänsä että tiedän idean päätyvän huomionhakuisten sosiaalisössöttäjien käsiin. Ja siitä tulee seuraamaan ehdotus näistä vitun terveysmaksuista vielä nykyisenkin viinaveron päälle. Sellaisen jälkeen alle 10 euron terassijuomat koristavat lähinnä historian kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti