Höösipumppu

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kivinaamaiset pysäköintityrannit

PYSÄKÖINNINVALVONTA. Pelkkä tuo sana aiheuttaa näppylöitä. Hyi helevetti. Siinä on kyllä yksi tämän maan hymyä hyydyttävimmistä taiteenlajeista. Yksi harvimmin asuttu maa maailmassa, silti aivan maailmanluokan runkuttajat valvomassa pysäköintiä. Upea yhtälö.

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien kieltojen, rajoitusten, sääntöjen ja määräysten noudattamista. Rajoituksia, sääntöjä ja määräyksiähän ei ole juuri ollenkaan. Jos autokouluissa opetettaisiin kaikki pysäköintiin liittyvät runkutuspykälät, se kestäisi kauemmin kun NASA:n astronauttikoulutus. Toki kyllä tällaisellekin autokoulumallille varmasti joku paskapäinen kannattaja löytyisi. Nusautettiinhan ajokorttiuudistuskin sellaisenaan läpi että heilahti.

Höösipumppu käsitteli aiemmin pelkästään pysäköintikiekkoon liittyviä pykäliä. Sekin kiekko on niin perseestä että huh.

Helsingin kaupunki otti tulevaisuuden visioksi korottaa pysäköintivirhemaksujaan. Tämähän on nähty jo, eikö vaan? Taas nousee jollakin vitosella, so what? Visiossa pysäköintivirhemaksut kohoavat kuitenkin aina sinne 500 euroon saakka. AI SAATANA. Sain itse 7 vuotta sitten yhteensä kuusi pysäköintivirhemaksua vuoden sisään ja virheistä maksettiin. Vuoden 2020 Helsingissä niistä virheistä maksettaisiinkin sitten parhaimmillaan kolme tonnia. Rapsakkaa perkele!

Kivinaamaisten pysäköintityrannien byrokraattikokoukseen oli otettu nyt myös city-hippejä messiin. Tämä paskanjauhajien asukasröykkiö koostui 16:sta Helsingin kaupunkin asukkaasta. Innokkaimmat mielenpahoittajaräksyttäjät toivat raikkaita ehdotuksia pöytään. Yksi loistoidea olisi laatia erilaiset hinnat perustuen henkilöauton kokoon. Huhujen mukaan kaikki käytettyjen ratakisko-Volvojen ostajat väsäävät jo parhaillaan kyseiselle asukasraadille kukkaseppeleitä ja kiitoskirjeitä.

Luvattomasti maastoon pysäköityjä autoja "puistoalueeseen verrattavalla paikalla"

Iltapaskan erikoisliite, Autopaska, uutisoi 24h parkkipaikalla saadusta pysäköintivirhemaksusta. Vuoden 2013 pysäköinninvalvoja oli kytännyt parkkipaikalla autojen pyörän venttiilien asentoja ja piirtänyt pikkuhousut märkänä niiden asentoja johonkin vitun vihkoon. Sillä perusteella sitten annettiin penaltyä. Asia kunnossa. Eihän voi olla mahdollista että pyörän venttiili pyörähtäisi silmämääräisesti katsottuna suunnilleen samaan kohtaan kun auto ajetaan takaisin.

Ainoa tapa välttyä tällaiselta maksulta on esittää jotain ihme kuitteja autoon liittyen. Siis todistaakseen että auto on ollut liikkeellä. Tulostaako teidän Toyota jotain vitun kuitteja?

Eikö tuolla vihkologiikalla todisteeksi pitäisi riittää itse piirretty kuva siitä Toyotasta? Piirtäisi vaikka kuvan missä oma rakas Toyota on jossain Katajanokalla ja kirjaisi viereen vaan minkä tahansa päivämäärän. Samanlaiseen paskaan perustuu ko. uutisessa esiintyvän pysäköintiapinan vihkokin. Vihkosi on lakini.

Ei mene minun jakeluun miksi pysäköinninvalvonnan täytyy olla yhtä saatanan kiusantekoa. Ottakaa ne autot vittuun niiltä suojateiltä ja risteysalueilta ym. vaarallisilta paikoilta ja menkää sen jälkeen kotiin. Ja mikäli aikaa jää, putsatkaa vaikka yksityisten liiketilojen edustoja.

Ei voi palvella ketään antaa luvattomasta maastopysäköinnistä sakkoa sillä perusteella että yksi rengas on sadan hehtaarin parkkialueen asfaltin reunan ulkopuolella. Näinkin on nimittäin käynyt.

2 kommenttia:

  1. Jossain maailmanvaiheessa parkkikyrvillä oli provikkapalkka/-bonus

    VastaaPoista
  2. Mielestäni autokoulut ja pysäköintivalvontafirmat ovat päässeet rahanimemisen makuun eikä loppua ole näkyvissä. On se vähän kummaa, että opetusluvan hankkineitakin pitää vielä nöyryyttää pakottamaan heidät paikallisen ajopuljun oppitunneille vuotamaan satasia puhtaasti juridisista syistä, ts. rakkaudesta rahaan siis.
    "Vaikka kotiopetetut ajajat eivät ennenkään erottuneet onnettomuustilastoissa, heille on sälytetty yhä enemmän lisävaatimuksia."

    Pirkoille valokuvatodisteet pakollisiksi, se siitä.

    VastaaPoista