Höösipumppu

tiistai 5. marraskuuta 2013

Pestään pyykit huvin vuoksi

PYYKINPESUKONEET. Pitkästä aikaa kuuluu uutisia EU:n suunnalta. Uusiin pyykinpesukoneisiin on nyt saatava 20-asteinen ohjelma. Kyseinen ohjelma otetaan vielä tämän vuoden päästä kaikkiin malleihin, kuinkas muutenkaan kuin pakottamalla. Asiasta uutisoi ainakin Iltapaska.

Päätös oli looginen. Joulukuusta lähtien jokaisella EU-kansalaisella on mahdollisuus pestä pyykkiä, mutta samalla olla pesemättä sitä. Tämähän sopii esimerkiksi kaupungeissa asuville maailmanpelastajille, jotka eivät halua erottua normaaleista ihmisistä liiaksi. Ja toisaalta kaikilla nokkosia syövillä pelastajilla ei ole mahdollisuuksia jynssätä hamppuhousujaan esimerkiksi taloyhtiön pihaojassa. Varsinkaan talvella koska paskalätäköt (ja muut) ovat jäässä.

Selkeää on että mm. Allergia- ja astmaliitto sekä Iholiitto puhuvat paskaa kylmässä vedessä pesemisen haitoista. He eivät tiedä mistään mitään. Ja eikö sitäpaitsi kukaan ajattele bussikuskeja? Samettihousut hankaavat päivätolkulla persettä ja parhaimpina kesäpäivinä ilmastoinnin rikkoutuessa Beckham Bodyweareihin pinttyneet liirtojäljet voivat olla oikeasti ihan hengellisen näköisiä. Onhan Jeesus ilmestynyt moneen paahtoleipäänkin.

Hyvin onnistunutta sarkanappiluisun jättämää jälkeä ei välttämättä haluakaan pestä pois. Mutta pakko olis laittaa pyykkikoneeseen koska vaimo vaatii. Jatkossa vaan pyykkikoneen säätönänni kahteen kymppiin ja antaa soittaa. Ja mikäli kävisikin niin ikävästi että visuaalinen jälki ei säilyisikään niin voit olla varma että eilisen pekonipommin bakteerikanta on ja elää. Ja mitäpä persreikä olisikaan ilman kaikkia kivoja itiöitä? Ties vaikka pitkässä juoksussa kasvaisi ihan uusi perse.

Päätös oli niin ämpäripäinen että ehdottaisin uusiin koneisiin vielä vedenjäähdytintä. Mitä jos jonkin espanjalaisen vesituutista tuleekin 25-asteista vettä? Se voitaisiin jäähdyttää 20-asteiseksi, jolloin ympäristötavoitteet täyttyisivät. Toisaalta jäähdyttimen avulla voitaisiin siirtyä suoraan esimerkiksi 0-asteiseen pesuohjelmaan.

Höösipumpun termohaliinikierron tutkimusosaston ideana oli myös pestä pyykit merivedessä. Sitä olisi tarjolla aivan helvetin paljon ja se jäätyy vasta -1-2 celsiusasteen tietämillä.

1 kommentti: