Höösipumppu

maanantai 11. marraskuuta 2013

Kauhistus kaupassa

CIABATTA. Joo. Ciabatta. Pari päivää sitten sai hämmästellä taas minkälaisia paskapäitä tuolla kaupoissa pyöriikään hämmästelemässä. Jossain S-ryhmän kaupassa koettiin nimittäin kauhunhetkiä kun joku Iltapaskan lukija hiffasi että jotkin Rainbow:n paskan makuiset teollisuuslimput pintakäsitellään alkoholilla.

Kyseinen ämpäripää näki vaivaa ottaakseen siitä paketista kuvan. Tämän jälkeen kauhistelua ja sellaista vittumaista vanhan mummon tuhinaa on kuulunut vielä ainakin muutaman minuutin verran. Kun lopulta tuhinat on tuhistu, on kuva lähtenyt Iltapaskalle. Taatusti ainakin kaksisivuisen itkuvirren kanssa. Voi vittu mitä touhua.

Nykysössöttäjä osaa käyttää mediaa. JES! Tälläkään unnukalla tuskin edes kävi mielessä käydä kysymässä asiasta kauppiaalta tai vaikka ihan valmistajalta. Ei nyt helvetissä. Kaikkia palveleva lopputulos saadaan kun suu vaahdossa näpytellään Iltapaskalle kuvasarjoja jostakin vitun limpusta. Eiköhän tämäkin huolestunut kuluttaja palkittu ruhtinaallisesti, jollakin Ristikkopaska -etusetelillä kenties?

Käsittääkseni sitä viinaa tuhnutetaan leivän päälle juurikin niin vähän että voisit syödä sitä paskaa raakana vaikka merikontillisen ja hypätä auton rattiin. Ja muutenkin, niin kovin useinhan tulee syötyä näitä vuoden vanhoja taikinapalloja ilman uunikypsennystä. Nimelliset alkoholin rippeethän haihtuvat uunissa kokonaan. Mutta sehän ei hysteeriselle elintarvikeaktiiville riitä. On pakko hössöttää.

Sisältäähän jotkin deodorantit ja partavedetkin alkoholia. Täytyy tästä varmaan lähteä järkkärikamera kainalossa juoksemaan lähimpään ässäkauppaan ja alkaa räpsiä valokuvia. Kyllä tuon ihon kautta ainakin nanogramma partaveden myrkkyviinaa taitaa imeytyä.

Loppuun vielä muutama parannusehdotus näihin hermomyrkkyhommiin:

- Alkoholia sisältävät kosmetiikkatuotteet Alkoon

- Myös autojen lasinpesunesteet Alkoon. Vittu, koko Motonet Alkoon.

- Väkevien deodoranttien ostolle 21v. ikäraja.

- Kaikilta alle 30-vuotiaalta vaikuttavilta henkilöiltä on kysyttävä henkilöllisyystodistus mikäli on ostamassa deodoranttia, lasinpesuainetta, kotikaljaa tai mitä tahansa mehuja, joiden on edes teoriassa mahdollista käydä yli 0,1-prosenttiseksi. Ja koska emme voi olla varmoja YHTÄÄN MISTÄÄN, tämä koskee varmuuden vuoksi kaikkia mehuja koska lapset, koiranpennut, ympäristö ja turvaverkko.

- Ravintoloissa voidaan jatkossa tarjoilla enää yksi Ciabatta kerrallaan.

- Kemikaaleja ostavilta kansalaisilta on vaadittava koulutus käsitellä kemikaaleja. Perustason koulutuksella saisi ostaa hammastahnoja ja käsirasvaa mutta esimerkiksi hyönteismyrkkyä saat vasta paremmalla ja kalliimmalla luvalla.
Koulutus hoidettaisiin näppärästi omakustanteisena. Koulutuksen hinnalle ei rajoja, kukin pyytää mitä tykkää. Jos asut syrjäseudulla niin voi että sentään. Nooh maajussit ovat tottuneet olemaan sorsittavana.

- EU:n ulkopuolelta saa tuoda enää yhden kokonaisen Ciabatan tai 250 grammaa Ciabatan valmistukseen tarkoitettua taikinaa.

- Ciabatat alkoholiverolle!

On muuten Martti "peacekeeper" Ahtisaaren allekirjoittama tämä vuonna 1995 hyväksytty lakiehdotus, joka linjaa alkoholia sisältävien tuotteiden verotusta. 5 litraa pirtua saa verovapaasti tuutata 100-kiloiseen Ciabattaan. Masa my man.

1 kommentti:

  1. "Myös autojen lasinpesunesteet Alkoon. Vittu, koko Motonet Alkoon." Total reps. :)

    "Lukija oli ollut ostamassa esipaistettua ciabatta-leipää, kun huomasi tuoteselosteesta leivän pintakäsittelyaineeksi merkityn alkoholin.
    - Hyllyyn jäi, koska en käytä alkoholia, mies kertoo."
    Unohtakaa se leipä -- tämä "mies" on se hälyyttävämpi tapaus. Wikin mukaan: "Catabolic degradation of ethanol is thus essential to life, not only of humans, but of almost all living organisms." Ihmeen hyvin on sälli ilman alkoholia pärjännyt. :)

    VastaaPoista