Höösipumppu

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Viinapuhvettiko?

OPEN BAR CLUB & LOUNGE. Loppukesästä puhuttanut buffettibaari avaa nyt lopulta ovensa tällä viikolla. Näin ainakin Iltapaskan tietojen mukaan.

Kyseessä on kuitenkin semi-illegal mummonpotkijabuffetti koska perustajien ajatuksena oli idea konseptista, jossa asiakas söisi ja joisi samalla kiinteällä hinnalla niin paljon kun tykkää. Ajatushan sotii kaikkea hössönsöötä vastaan. Se toisi sellaisenaan liikaa uutta ja erilaista maailman ylihöösätyimmän ravintolabisneksen pelikentälle - Suomeen.

(No okei, nipin napin meidän ravintoloitsijoilla on parempi olla täällä kuin Pakistanissa. Ja se johtuu oikeastaan vain siitä että kun liiketoiminta on viranomaisten toimesta tuhottu, täällä pääsee parempaan kortistoon.)

Murhaajabuffettihan sai eilen jatkoaika- ja anniskeluluvat kondikseen. Nytkö vittu hanat auki ja viina virtaamaan kuin Bysantissa konsanaan? Tuskin. Uutinen lupien järjestymisestä pisti varmasti monen absolutistihöösärin pois tolaltaan. Sillä tämä jos mikä, ilman muuta, koskettaa nimenomaisesti heitä ja kaikkein eniten.

Tämä viinabuffettimestan markkinointihan oli aivan huikea idea mestan perustajilta. Heittivät itse kauhistelun ainekset ilmoille ja Iltapaskat hössöttävine lukijoineen hoitivat loput. Bravo!

Etelä-Suomen aluehallintoviraston yli-ilonpilaaja Jarmo Castrén valehteli Iltapaskalle seuraavaa: "Tulemme varmistamaan, että tässä tapauksessa ei käytetä sellaisia markkinointikeinoja, joita julkisuudessa on nähty. Emme me tätä tietenkään ykkösasiaksemme ota, mutta normaalisti valvotaan."

Ei tietenkään. Höösipumppukin uskoo joka sanan. Ihan jokaisen.

Huligaanibuffetti sai lupansa vuoden määräaikaisuudella. Suomalaisten hymynhyydykevirastojen käytäntönä määräaikaisuus ei suinkaan ole mikään uusi temppu. Määräaikaisuus keksitään sellaisille ravintoloille, joiden olemassaoloa ei suoraan ole osattu kieltää. Määräaikaisuuden ideana on ottaa ravintolayrittäjä suurennuslasin alle ja etsiä jotakin, ihan mitä tahansa, minkä perusteella liiketoiminta voitaisiin romuttaa pysyvästi.

Kun virhe löydetään, se on saatu painettua Valviran raamattuun nopeammin kuin murskatun ravintolan valomainoksia on ehditty edes seinästä irroittaa. Tällä tavoin estetään uusien innovaatioiden synty myös jatkossa. On muistettava että samat viranomaiset ylläpitävät järjestystä myös liiallisen hymyilyn suhteen.

Kyllä meillä on hyvä olla kun ryppyreikävirastot toimivat kuin mafia parhaina vuosina. Ja kukaan ei sano juuta eikä jaata tälle helvetin typeryydelle. Saatanan saatana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti