Höösipumppu

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Tuuppa mökkeilee

MÖKKISAKOT. Kangasalta kaikuu hienoja uutisia. Vuoden 2013 Suomessa ei vapaa-ajan asunnossa voi olla vakituisesti kirjoilla. Tällä tavoin varjelemme kaikkea mitä kuviteltavissa on. Siitä on myös asetettava uhkasakko mikäli joku näin häikäilemättömästi meinaa virallisesti kesämökillään asua. Uutisen pariskunta joutuu nyt sitten pitämään kirjat jossain Tampereella vaikka jatkavat asumista kesämökillään Kangasalla. Eläköön Suomi.

Mökillä toki saa olla ympäri vuoden mutta kirjoille et saa itseäsi merkitä koska äläpälä ja koska se on väärin. Monet ovatkin miettineet syitä sille miksi esimerkiksi keskiaikaisten esi-isiemme elinajanodote oli kymmeniä vuosia lyhyempi kun meillä, hyvinvoivilla nykysuomalaisilla.

Syy ei suinkaan löydy lääketieteen kehittymisestä tai elämänlaadun kohenemisesta. Oikea syy piilee siinä ettei esi-isillämme ollut keskiajalla maankäyttö- ja rakennuslakia. Ihmiset olivat kuin Ellun kanat, asuivat virallisesti siellä missä asuivat fyysisestikin. Kuulostaa liian yksinkertaiselta. Elämmehän me sentään modernissa hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa esimerkiksi alkoholilainkin on oltava perustuslakia pidempi rimpsu.

Takaisin tähän mökkisettiin. Joku byrokraattihan varmasti perustelisi tuota uutisen päätöstä sillä että mikäli kesämökille muuttaa vakituisesti kirjoille, joutuu kunta tarjoamaan sinne kaikenlaisia hemmetin palveluja. Se on totta, nykyisen hössönsöö -lain mukaan jokaisella vakituisesti asuvalla pallopäällä pitää olla oikeus saada kunnan järjestämänä sitä, tätä ja tuota.

Selvä homma. Mutta miksi helvetissä ihminen ei voi ilmoittaa itseään kesäasuntoonsa kirjoille ja olla vaatimatta niitä vitun palveluja? Ja jos kesäasunnossa kuitenkin saa olla fyysisesti ympäri vuoden niin mitä vittua? Kuka tässä nyt kokee kusisuihkun omassa murokupissaan?

Yksi syy lienee se ettei enää voisi kaavassa erotella loma-asuntoa vakituisesta. Anteeksi yksinkertaisuuteni mutta mitä vittua sitten? En ymmärrä kuinka voi olla mahdollista että ihmisen tarvitsee anoa lupa, jotta se saa asua virallisesti omistamallaan tontilla ja omistamassaan mökissä. "Suomi on vapaa maa!" JEP.

Uutisessa joku Kittilän huuhaa -ukko kertoo että rekisteröintiviranomaiset eivät saa tehdä päätöksiä, joissa rekisteröitäisiin ihmisiä asumaan muihin kuin vakinaisiin asuntoihin. Kukahan tällaistakin paskaa on mennyt meidän sääntökirjoihin kirjoittamaan? Tunnusta saatana! URPO!

Kertokaa joku ihmeessä miksi suomalainen ei saa asua omassa torpassaan omistamallaan tontilla. Verotussyyt? Kaavoittaja haluaa pitää meidät muuten vaan kurissa? Maisemat menee pilalle? Kissat koiria? Äläpälälpälä?

1 kommentti:

  1. Jippii!! Jälleen joku arkipäivää tuhoava päätös! Ihme ku suomalaiset eivät kuole synnytysosastolle kun kaikki on niin VITUN päi VITTUA ekasta minuutista lähtien!

    Ja jos se todellakin palvelunjärjestyksestä on kiinni niin fundeeraan sitä että jos ne on paniikissa mökin järjestelyjen takia niin saisivat saada ens kotiosoitteen hommat kuntoon.

    Meijän kunnassa on suljettu 5 koulua, nykyään yhdistetty yhteen liian pieneen kouluun sekä toiseen kouluun jossa oppilaat eivät voi oleskella homevaurioiden takia joten pikkuoppilaat käyvät kouluaan vuokraparakissa =D

    Ainoa HYVÄ vakituinen lääkkäri sanoi itsensä irti toissa viikolla joten meillä ei ole terveydenpalvelua =D

    Hammaslääkäri onb joku vitun spanjoori joka ei osaa kumpaakaan virallista kieltämme =D =D =D

    Työttömyysaste on bout 12 % paraaikaa, AND COUNTING =D

    Ja kaiken kukkuraksi olimme lähivuosina suuri mökkikunta, nyt ei edes yletytä listoille =D =D =D

    JOTEN uskon täälläpäin että mökkiasuminen on Kunnanvaltuuston viimeinen ongelma just ny =D

    Kunnallispoliitikot (kaivoon)kunniaan!!!!

    L Z R

    VastaaPoista