Höösipumppu

perjantai 18. lokakuuta 2013

Tappopuistoja

LEIKKIPUISTOT. Te, jotka olette kasvaneet kaupungeissa muistatte kuinka siistejä mestoja leikkipuistot on. Ja mikäs siinä penskana painaa menemään kun on kaikenmaailman huikeita kiipeilytellinkejä. Tutuksi on myös tullut ne liukumäkituubit. Itse ainakin kusin niihin teininä minkä kerkesin. Hahaha.

Noh, asiaan. Suomen kaupungeissa oli jo 70-luvulla sellaiset kiipeilytellingit mihin puolella maapallon nykypenskoista ei ole vieläkään mahdollisuutta päästä kirmaamaan. Propsit siitä. 2000-luvulla jotain kuitenkin tapahtui. Kaikki muuttui miksikäs muuksikaan kuin hössötykseksi. Kukaan ei oikein tiedä mitä suomalaisille tapahtui. Teoriat vaihtelevat aina kukkahattuvallankumouksesta massahypnoosiin.

Minun henkilökohtaisen teoriani mukaan Suomen päälle laskeutui mahdollisesti ulkoavaruudesta saapunut valtaisa kristillisdemokraattinen persereikä, joka mustan aukon lailla imaisi meidät sisäänsä. En nimittäin keksi leikkipuistoihin liittyvään typeryyteen mitään muuta selitystä kuin sen, että päätökset tehdään päät perseessä.

Vuonna 1999 persereikäpäätökset tekivät leikkipuistojen tekemisestä vähintään puolet kalliimpaa ja vaikeampaa. Tämän jälkeen huomattiin kuinka paskoja päätöksiä tulikaan tehtyä. Niimpä säännöksiä muutettiin vielä paskemmaksi vuonna 2008.

Tässä muutama super-Suomen sääntö koskien leikkipuistoja:

1. Hiekkalaatikot eivät saa olla teräväreunaisia. Lisäksi hiekat pitää vaihtaa kerran vuodessa.

-Tottakai. Muistan kun esikoululuokaltani kolmasosa lapsista silpoutui hiekkalaatikolla hengiltä. Lisäksi kerran kahdessa vuodessa vaihdetut hiekat aiheuttivat kasvaimia.

2. Keinujen alla ei saa olla tavallista hiekkaa. Keinujen alla pitää olla turvahiekkaa. Sen raekoko saa olla jotain 2-8mm välillä.

-Tämäkin päivänselvä asia. On haettava hiekka toiselta puolelta Suomea. Koska kaikki hiekka mikä ei ole turvahiekkaa, on luonnollisesti lentohiekkaa.

3. Keinujen ketjujen lenkit saa olla korkeintaan 8,6mm lenkkejä. Mikäli tämä tärkeä rajapyykki ylitetään, on ketjut peitettävä.

-Esimerkiksi 9mm ketjuissa on vaarana että käsivarsi jää ketjun lenkin väliin puristuksiin, seurauksena välitön amputaatio.

4. Keinulautojen pitää olla vähintään 38 senttimetrin korkeudella. Rengasistuimen pitää olla siitä 7cm korkeammalla.

-On äärimmäisen tärkeää että yksityiskohdat on huomioitu. Miettikääpä tilannetta, jossa rengasistuin olisi samassa minimikorkeudessa keinulaudallisen keinun kanssa. Eihän meillä olisi enää lapsia kun ne kaikki makaisivat sääret suorana ruumishuoneella.


Kaikenlisäksi näitä pykäliä on vielä aivan helvetisti lisää. Niistä tarkemmin tarinaa joskus myöhemmin. Ja koska nyt on kiire ryyppäämään, en ehdi selvittämään ketkä ovat ne saatanan ämpäripäät tämän(kin) pykälävittuilun takana. Se asia on ainakin varmaa että nykyleikkipuistot maksavat aivan helvetin paljon rahaa näiden tyhjänpäiväisten sääntöjen takia.

Lisäksi pykälät ovat sinivalkoiseen tyyliin niin totaalisen ehdottomia että vanhoja puistoja välttämättä pystytä kohtuullisin kustannuksin edes kunnostamaan vaan ne on kokonaan purettava. Tämän jälkeen ne uudet tellingit on tilattava suoraan jostain vitun kalliista tellinkifirmasta. Ainiin, ja se turpasora suoraan 200 kilometrin päästä. Ai että.

HYVÄ ETTÄ JOKU AJATTELEE LAPSIA!

2 kommenttia:

  1. Muistan itekkin ku nelivuotiaana knapuna painelin meneen puistoon ekoja kertoja itekseni, meijän kiipeilyteline oli sellainen epämääräinen kasa kakkosnelosta, hirttoköyttä ja hydrauliputkee. Joku vanha piippuapolttava deeku oli sen kasannut "vapaa ajallaan" tosin nyttemmin fundeeraan jos se äijä ees oli töissä...
    No siitä me pojat tiputtiin yks toisensa jälkeen maahan ku narut petti korkeimmassa kohdassa ja lyötiin perseet mullasta kurkkaaviin puunjuuriin ja selät oli ruvella ku kävyt makaili ku muukalaislegioona pariisilaisessa kapakassa pitkin pihaa.
    Että oli kivaa!

    Mut ei me ny kuoltu sinne, joku sai haavan, joku sai isomman haavan. Kaveri kaatu kotona rappusissa ja nyrjäytti nilkkansa ja löi kaks leegoa pihalle. Ni se elämä on.

    Pari vuotta sitten tytöntyllerö meinas hirttäytyä naapurikunnassa ku sen huppari tarttui kiinni nykyiseen Bryssel-Standart malliseen telineeseen. SIIHEN NYPPYLÄÄN JONKA PITI SUOJATA LAPSIPARKOJA AI NIIN TERÄVILTÄ PULTEILTA:

    Ja pikku numero-maraton artikkelin kirjoittajaa kunnioittaen:

    1. Hiekkalaatikot.
    Ennen joka perheenisän itse valmistettu puinen kehikko johon laitettiin kesäkökiltä kerättyä rantahiekkaa.

    Nyt muovinen hirvitys jonka PVC-kehikko halkeaa talvisäilössä ja mihin on lisätty alasajetun Teollisuusalan hiekkapuhallushiekan ylijäämävarasto budjettivajeen takia.

    2.Keinualusta
    Ennen multaa, hiekkaa tai sepeliä, ei siihen kiinnittänyt huomioa ennenkuin tuplaflippi lautakeinulla karkasi käsistä ja tarkasteli tilannetta pärstä maassa hetken kuluttua.

    Nyt pulverimallista ihmeen synteettipohjaista litkua joka sakkaa ensisateen jälkeen ja kakarat valittaa siitä kun saappaat ovat täynnä sitä. Sen lisäksi jos joku tuleva Veikka Gustavsson yrittää tuplaflippiä CE-mallinen kierrosluvun stoppari keinussa varmaan lyö päälle tai sitten jos hän vahingossa koskee hiekkaan jalalla niin 6-0 on jalka sijoiltaan kun turvahiekka demppaa alastulon.

    3.Keinujen lenkit.
    Ennen sai olla iloinen jos oli edes naru pitämässä keinua ilmassa.

    Nyt Vihreät vaatii biologisesti hajoavaa mallia joka katkeaa 325 nkg paineen alla pieniksi murusiksi jotta pikkulapset saavat pitää planeettansa puhtaana ja sen lisäksi suojata lenkit kierrätetyllä sian esinahkalla jotta ei mene raakaaineet (susi)hukkaan!
    Ehdotan uutta kansalaisaloitetta: Poltetaan planeetta nyt ennekuin se kuitenkin tuhoutuu.

    4.Keinulaudat.
    Ennen oli vanhat Anglia-kumit jossa ristikudosnauhat olivat puhkoneet kumin hajalle ja koko perse paistoi veren ja ruosteen värin seoksella jos vauhdilla hyppäsi kyytiin. Lauta (jos sellaisen löysi) oli Itäblokkilaista pärepaperia joka oli perusaineeltaan Asbestia ja paperimössöä valmistettu kierrätetyistä Tex Willereistä.

    Nyt...minimi 38 cm korkea? MUTTA entä jos onkin korkeammalla! Voi sitä Kukka-Kaisaa tai Sulo-Sakaria jos hän sattuisi putoamaan hänen 2.3 kilometrin nopeudella esim. 76cm korkeudelta? Siinä on selkäydinvamma lähellä!!!
    Rengasmalliseen viittaen haluaisin kysyä päättäjiltä jos he ovat ottaneet huomioon eri suositusarvot jos kyseessä ei ole Toyota Priuksen 215 65 R14 vaan sen sijaan Ladan 155 55 R14???? Voi tulla pahat vammat jos Fiini-Fiia tai Reipas-Roope kaatua mätkähtää siihen pyörsitettyyn hiekkalaatikkoon pää edellä, suu auki suoraan turvahiekkaan joka joutuu nieluun ja repii aortan lonkan kohdalla auki siihen muovisuojukseen joka peittää 3.9 kettingin siitä 45 sentin kohdalta kun vanha Nokia NRT sattuu olemaan liukas pepun alla kasvihuoneilmiön aiheuttamasta sateesta!!!

    Ja tänäänkin tuhannet työttömät itkevät itsensä uniin... Onneksi päättäjät sentään kiinnittävät huomionsa tulevaisuuden työttömiin...

    Nimim.

    L Z R

    VastaaPoista