Höösipumppu

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tilaviinit jees, kaikki muu perseestä

TILAVIINIT. Höösipumpun pitkäaikaisena hämmästyksen (lue: vitutuksen) aiheena on ollut 4,7-prosenttisten alkoholijuomien myyntikielto Alkon ulkopuolella. Tämä raja on jostakin syystä ehdoton. Tähän asti homma on edennyt niin että jos joku on mennyt julkisesti ehdottamaan esimerkiksi nelosoluita tai viinejä ruokakauppoihin, on joku Guzenina tai se toinen pepa-pässi avannut vastakeskustelun räksyttämällä keskioluitakin sinne Alkoon.

Keskiolut valtasi Suomen elintarvikekaupat vuonna 1969, vittu samana vuonna kun jenkit pärisi Kuussa. Minun ikäiselleni siitä on pitkä aika koska faijankaan siemenet tuskin lensi edes oman käden kautta silloin. Vuosikymmenien ajan byrokratian huipputehokas Suomipyörä on pyrkinyt kumoamaan ja uudistamaan kaiken mikä 60-luvulla on ollut ok. Kauppojen 4,7 tilavuusprosentin rajat kuitenkin pitää ikuisesti pintansa, ainoana maailmassa. Edelläkävijöitä ollaan, jos Ruotsi jätetään luvuista pois. Vittu jes!

Se mikä tässä kaiken paskan keskellä hämmästyttää on se että on täysin laillista myydä viinejä viinitiloilla. Suomalaisen alkoholipolitiikan huippulogiikkaa: jostakin saatanan lehmän paskalla täytetyistä ladoista saat ostaa 13%:sta viiniä mutta vaikkapa Paulanerin kuusipinnaista Oktoberfest -olutta et saa myydä missään Alkon ulkopuolisessa puodissa. Et vitussa. Et vaikka myyjällä olisi oma luvallinen panimo ja 500 kappaleen vihko täynnä alkoholi- ja muita vittuilupasseja. Et vaikka se myyjäkin olisi käynyt Alkon hössötyskurssit ja koulutukset. Ei kertakaikkiaan minkäänlaisissa olosuhteissa. Vittu mitä paskaa.

22.12.1994/1344 Asetus alkoholijuomista ja väkiviinasta

On kaikin puolin järkevää ajatella että vapaa olutpolitiikka ajaa kokonaisia kansakuntia ikuiseen rappioon. Hyvä esimerkki on Saksa, joka nykyään taitaa olla ainoa plussaa takova mesta koko Euroopassa. Ei siellä autot pala vaikka kaljatölkin saakin aamukahdeksalta napattua kaupasta matkaan. Isä Mitro, kertoisitko mistä vitusta on siis kyse?

Ainiin, olet pappi ja samalla poliittisesti latautunut demari. Vähän kuin täyteen tuutattu kortsu, jonka siittiöt on korvattu rationaalisella maailmankatsomuksella. Kyllä.

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä. Pitäisi siirtää kaikki alkoon, niin ei tarvitsisi ruokakaupassa käydessä katella niitä haisevia spurguja

    VastaaPoista