Höösipumppu

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Persreikäliperi

LIPERI. Mikä on Liperi? No se on joku Ural -tuulten raiskaama kukkahattukeskittymä jossain Joensuun joutomailla. Ainakin sellaiseksi sen mielsin tänään kun kuulin sieltä kantautuneet sössössöö -uutiset. Mitä muita mielikuvia? No aluksi olin varma että se on joku Joensuun kaupungin vanha kaatopaikka, jonka joku on ostanut ponupäissään joltakin itäsuomalaiselta kikkarapäältä. Vaan eipä ole. Sinnehän olikin jo 1800-luvulla rakennettu huikea tiilikirkko, jonka jälkeen täysijärkiset lähtivät vasta helvettiin sieltä. Ja loppu on historiaa, ja sitä historiaa luetaan nyt Iltapaskasta.

LIPERISSÄ PÄÄTETTIIN ETTEI PÄIVÄKODEISSA JA ESIKOULUISSA SAA JAKAA SYNTYMÄPÄIVÄKUTSUJA. TULEE ÄÄRETÖN MÄÄRÄ PAHOINVOINTIA. VOI NYT VITUN HELLANLETTAS!

Eikö koko koulusössöjärjestelmän idea ole kasvattaa kakaroita yhteiskunnassa pärjääviksi yksilöiksi? ON AIVAN HELVETIN HIENO IDEA että joku torjutuksi tulemisen järkytys tulee ensimmäistä kertaa sitten teini-iässä tai aikuisena. Parhaimmassa tapauksessa nämä kakarat ja kakaroiden vanhemmat jakelee kutsujaan sitten "salaa." Mikä onkaan hienompaa kuin oppia 5-vuotiaana että sosiaalinen yhteenkuuluvuus hoidetaan ihan normaalisti selän takana.

Norjassa syntyi joku ihmeellinen internet -legenda penskasta, jonka synttäreille oli varattu perkeleen iso läjä hedelmäaakkosia. Sitten kukaan ei tullutkaan. Ja ihan skandinaavinen itkun aihe siitä sitten saatiinkin. Jopa niin kova mielenpahoitus että jopa Liperin irvisilmätanttojen oli otettava asia hoitaakseen.

Liperin kunnan varhaiskasvatuksen ylijormana työskentelevä Sirkka Nönnönnöö kertoo että jo pienten lasten keskuudessa rupeaa muodostumaan käyttäytymismalleja, joihin on puututtava. OHO OLETKO OIKEIN PEREHTYNYT? JESTAS SENTÄÄN! IHMISILLE KEHITTYY KÄYTTÄYTYMISMALLEJA! Parempi uskotella että kaikki on ihan hyvin, aivan niinkuin myöhemmälläkin iällä varmasti kaikki menee tosi hyvin. Ihan siis helvetin hyvin. Ei teineillä tai aikuisilla ole mitään käyttäytymisrooleja enää.

Siellä taas joku tsaarin aikainen kasvatustaiteilija heiluttaa vanhempainillassa hypnoosikelloa ja yhtäkkiä tasavertainen nasarettilaisuus muuttuukin tosi hyväksi jutuksi. Tuossa Norjankin tapauksessa syy 13 juhlavieraan tulematta jättämiseen on varmasti niissä saatanan juonivissa pikkulapsissa. Vanhempien välillä ei varmasti ollut mitään mikä hiertäisi. Kaikki penskat vain itse päättivät tehdä oharit.

Varhaiskasvattaja-asiantuntija kertoo myös että osa kakaroista painostivat muita saadakseen kutsuja. Jotkut tekivät käskettyjä asioita ettei heitä jätettäisi ulkopuolelle. Anteeksi tyhmyyteni mutta EIKÖ TUOTA KUTSUTA VITTU ESIM ÖÖ...TYÖELÄMÄKSI?

Elmi-Petterin on hyvä oppia jo lapsena että poliisit tulee väliin jos vittuilemalla ei saakaan palkankorotusta.

1 kommentti:

  1. Tasavertaisuudennimissä vaatisin myös vastasyntyneiden lasten 1-10 pisteyttämisen lopettamista. Ettei vaa kellekkää tulisi mielipahaa jos oma lapsi ei olekkaan täyden kympin lapsi. IHME ettei tähän ole puututtu vielä.

    VastaaPoista