Höösipumppu

tiistai 24. joulukuuta 2013

Paskat jouluvalot

LAMMI. Hämeenlinnan kupeessa löytyy kunta nimeltä Lammi. Tai ei se enää mikään kunta ole kun se liitettiin Hämeenlinnaan. En tiedä kuinka onnistunut liitos oli, eiköhän siellä ainakin joitakin ihmisiä vituta. Se ei kuitenkaan ole tämän jutun pointti.

Pointti on se että kansallinen lässytilää-keskus (ELY-keskus) päätti pilata lammilaisten joulufiiliksen kieltämällä jouluvalot joltakin helvetin kyläraitilta. Kyse ei ole kenenkään paskantärkeän yksittäisen jouluintoilijan muutamasta epilepsia-strobosta vaan muun muassa paikallisen yrittäjäyhdistyksen puuhaamasta pellavapitäjän kadun varteen ripustetuista jouluvaloista. Rahaa valoihin on saatu jostain maaseudun kehittämisyhdistyksestä ja ne on ripustettu paikallisen VPK:n voimin.

No ihan vituiksihan sekin idea sitten meni. Vittu joulu on peruttu. Pukkikaan ei tule. ELY-keskus päätti ettei HEIDÄN TOLPISTA SAAKAAN SÄHKÖÄ NIIHIN VITUN VALOIHIN. Ei edes jouluviikolle. Ei ei ei ei, koska sääntö ja periaate. Ei heru vaikka sähköt maksettaisiin. Äläpläpläöäölöläöl.

Jotain apurahaa on hassattu toistakymmentä tonnia ja sitten joku mulkku pystyy sanomaan yhdenvertaisuusperiaatteeseen vedoten että jouluvalot saa olla tolpassa mutta ilman sähköjä. Haistakaahan nyt jo pitkä vittu. ELY-keskukselta kerrotaan että jos yhdelle annetaan lupa ottaa joulun ajaksi sähköä VITTU JOULUVALOIHIN, niin yhtäkkiä kaikki maailmankaikkeuden järjestöt tulevat vaatimaan persreikäviraston tolpasta jerkkua omiin yölamppuihinsa.

ELY-keskus perustettiin vuonna 2010 ja homma toimii. Sinne työnnettiin jotain työ- ja elinkeinokeskusten vittuiluduuneja, kaikki tiehallinnon paskahommat, ympäristönönnönnööt ja jotain satunnaista kuraa lääninhallitusten alalaatikoista.

ELY-keskuksen nettisivuilla kerrotaan että heidän tavoitteena on vahvistaa alueiden elinvoimaisuutta ja hyvinvointia sekä turvata hyvä elinympäristö. Just siltä kuulostaa vittu pilkkopimeiden jouluvalojen kanssa. Vai pitäisikö vielä kääriä lisää puolijulkista apufyrkkaa niin saataisiin ketjuilla joka tolppaan traktorin akut roikkumaan? Niitä voisi sitten VPK käydä vaihtelemassa joulun alla. Äly hoi, voi helvetti sentään.

HYVÄÄ JOULUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti