Höösipumppu

tiistai 10. joulukuuta 2013

Miljoonapukkila

PUKKILA. Se, joka ei tänään Iltapaskaa selatessaan huomannut uutista Pukkilan kunnan lottokuvioista niin valaisen asian pikaisesti. Pukkilan kunta päätti ruveta lottoamaan kunnan rahoilla. Hahha! Ensin mietin että onpas älytön idea. Mutta taas toisaalta, mitä sitten? Kuntasektorilta joskus muitakin uutisia kun irtisanomisia, pakkoliitoksia, väestön ikääntymistä, konkurssivalmiita kyläkassoja jne.

Uutisesta suurimman hepulin sai Soininvaaran Osmoosi koska ONHAN SE LOTTO NIIN SAATANAN ÄLYTÖNTÄ. Vanha kunnon vihreä tilastotieteilijämme otti oikein kunnolla kieppiä Taloussanomille. Mieli pahoitettiin kovaa ja ennen kaikkea korkealta.

Kosmoksen huikea repliikki menee näin: "En ole lakiasiantuntija mutta mielestäni tämä ei ole kuntalain mukaista." Perushössötykset lainvastaisuudesta tuli siis jo ennen kuin asiasta oli minkäänlaista varmuutta. Niin pahasti se mieli vaan joskus pahoittuu. "Mielestäni se nyt vaan on laitonta."

Pukkilan kunta meinasi pistää 9-numeroisen lottojärjestelmän vetämään koko vuodeksi. Se tekee 36 euroa * 52 kierrosta = 1.872 euroa. Se taas tekee vuosittaisen sijoituksen suuruudeksi ~94 senttiä jokaista kuntalaista kohti. Ei siis edes yhtä riviä.

Voisiko joku moraalijeesus kertoa minulle mikä tässä on niin väärin? Kunnat tekevät vaikka mitä ihmeellisiä investointeja ja hölväävät miljoonia ties mihin täysiin hyödyttömyyksiin, ja nyt yhtäkkiä ongelma löytyy jonkun vitun Pukkilan veropenneistä.

Jos Pukkila olisi muiden tapaan pelkästään ongelmissa niin ketään ei kiinnosta. Kuitenkin nyt jos siellä ruvetaan harrastamaan tällaisia "vääriä" juttuja niin yhtäkkiä se on myös Soininvaaran Osmoosin suurin piikki perselihassa. Epäpätevien pienkuntajehujen satojen tuhansien kiinteistödiilit ovat kyllä varmoja hommia. Lottoamisessa on kyse vain uhkapeluuvyyhdistä.

--tässä vaiheessa päivitän Iltapaskan etusivun--

Jaahas. Kauaa ei nokka tuhissut kunnes Iltapaska tavoitti Kuntaliiton lakiasiainjohtajan ilmoittamaan tämän irvokkaan uhkapelaamisen olevan laitonta. En vittu ehtinyt kirjoittaa tätä tekstiä edes loppuun kun idea oli jo tyrmätty, nyt myös lakikirjalla. Ei tosin tullut yllätyksenä.

Lottohan on kielletty alle 18-vuotiailta. Ja Pukkilassa asuu myös alaikäisiä! Ei saa alaikäinen lottolappuun rahaa laittaa. Siellä sitten SADAT MILJOONAT nälkiintyneet lätkäjuniorit joutuisivat myymään ihan vittunaan hopeatoffeeta Mäntsälään, jotta mielipuoliset kunnanhallituksen uhkapelurit saisivat hillot gämbläämiseen.

Kyseessä on Pukkilalle olematon rahasumma MUTTA KYSE ON PERIAATTEESTA! Siitä aina ihan samasta äläpälä-periaatteesta mistä on aina kyse kun päästään ilonpilaamisen ytimeen. Sehän on täysin sama onko summa 1800 euroa vai 29 miljoonaa. 

Tämä "periaate" on muutenkin melko mieletön keksintö. Kyse on aina periaatteesta jos jotain joutavaa juttua kielletään. Jos on pakonomainen tarve päästä lätisemään jostakin merkityksettömästä asiasta, se perustellaan näin: "NO IHAN VAAN PERIAATTEEN VUOKSI AION VAATIA SITÄ TÄTÄ PÄLÄPÄLÄ." 

Niin, koska periaate. Nämä periaatteet integroidaan sitten turhiin ja eritoten turhauttaviin sääntökirjoihin. Jäljelle jää enää pelkkä sääntö. Sitten ei enää tarvitse periaatteen vuoksi vaatia yhtään mitään. Koska kaikki on jo kiellettyä.

1 kommentti:

  1. Soinnin-vaarasta on vaan yks sanottava juttu.

    Vittu ku ruma.
    L Z R

    VastaaPoista