Höösipumppu

lauantai 4. tammikuuta 2014

VIINAHUUTO

VIINAHUUTO. Taas on keksitty raikas hirvittävän jänskä tapa ostaa viinaa. Huutokauppaviinaa! Pakko maistua paremmalta kuin vanhanaikaisesti ostettu. Huutokauppa täällä.

Konsepti krediittihuutokaupalle ei ole uusi. Mutta on se aivan saatanan uusi jos siellä myydään alkomahoolia! Hahahha, kyllä on tietyillä korkkiruuvidemareilla sulattamista. "Eihän tämä...eihän...siis no mutta tuohan on vastoin...ähhh....öhh...eihän noin nyt voi!"

Pelkkä nimi "Viinahuuto" kuulostaa normaalilta rennon kesäiseltä Eckerö Linen aamulähdöltä Tallinnaan. Ensimmäiset kulttuurimatkailijat sutii nelivedolla kellon lyödessä yhdeksän aamulla ja taitaa siellä Kempeleen Pekka saada jo turpaankin.

Oma mielikuva Viinahuudosta on kohdillaan. Mieleen piirtyy joku demareita tallova pronssiaikainen turpaanvetäjä miekan kanssa. Erona tietenkin se, että miekan tilalla on aivan saatanan iso leka Saaremaan kasikymppistä. Pullon etiketissä vielä ehkä jotain huulenheittoa Suomen alkoholilainsäädännöstä.

Nostan hattua viinahuuto.comin ylläpitäjille jo pelkästään siksi kuinka kukkahattukestäväksi he ovat sivustonsa saaneet. Tsekatkaa vaikka itse, yläpalkissa lukee heti että "alkoholi on haitaksi terveydelle." Tavallaan huvittaa että se on sinne työnnetty, MUTTA OMPAHAN VITTU VAROITETTU! Muuten asiakkaat olisivat luulleet ostavansa esim. vihersimpukkahöystöä kipeille nivelille. Sentään joku raja jossain!

Toinen asia mikä yläpalkissa pisti silmään on tietoisku "MITEN ON MAHDOLLISTA?" Tosiaan, mitä enemmän mietin asiaa, todennäköisesti jokaikinen sivustolle eksynyt suomalainen miettii ensin mielessään että miten on mahdollista. Miksikö? No juuri siksi koska eihän meillä ole mikään mahdollista.

Kolmas ennakoiva väistöliike on krediittijärjestelmän käyttäminen. Asiakas ei osta viinaa, vaan krediittejä. Leikkirahaa. Vittu pelimerkkejä. Ero Monopolin paskarahaan on ainoastaan se että tälläpä saa viinaa eikä mitään vitun vihreitä mökkejä.

Neljänneksi: "Epäeettisyyttä" ja Viron alkoholilainsäädäntöä väistetään keskeyttämällä huutokauppa klo 22 jälkeen. Homma jatkuu sitten aamulla. Ei pääse sitten kukaan ämpäripää tyhjentämään tiliään yöllä pilkun jälkeen. Virossahan säädettiin lailla jo vuonna 2008 että klo 22 jälkeen ei viunaksia myydä kaupoissa. Tosin, vittuako väliä koska silloinhan suomalaiset on jo makkurissa muutenkin.

Viides ja viimeinen huomio liittyy kotiinkuljetukseen. Jos homma joskus menee vituiksi, se menee vituiksi todennäköisesti tämän vuoksi. Koska nettisivuilla ei oikeasti kerrota kuinka kuljetus sovitaan, taitaa siinä olla höösärin paikka iskeä. Eipä tosin hätää, sillä onhan sivuilla "foorumi", josta löytyy neuvo kuinka homma hoidetaan kotiin. Taitaa olla yrittäjät itse foorumin käyttäjinä?

Lisäksi verothan näistä viinoista pitäisi maksaa. Edellisen kerran viinaksien nettitilaaminen nousi pintaan viinikauppa.comin räjähdysmäisen suosion kasvun myötä. YLEn Tussarikuluttajassakin siitä jotakin joristiin. Tilaaminen ei ole laitonta mutta tässäkin tapauksessa Suomen verovelvollisuus jää asiakkaalle itselleen. Jos tulli ottaa viinat kaniin ja vaatii selvityspyyntöä, maksat äläpälän, päläpälän sekä valmistepäläpälän. Eli vittu tonnin. Tai muuten ne käytetään joko Tullin pikkujouluissa tai höösätään viemäriin. Naminami.


Mikäli Sosiaalihössöministeriön legendaarisen "bisset vittuun huoltoasemilta" -muistion ranskalaiset viivat pannaan joskus täytäntöön, tulee myös tuotaville/tilattaville EU-viinaksille ilmoitusvelvollisuus, jolloin tilaajan on jokainen kerta selvitettävä tullille mitä vittua sitä oikein tilaa. Jos jätät ilmoittamatta niin ne viinakset on varmasti viemärissä ja eiköhän siitä jokin pieni sakkokin keksitä. Yippiee!

4 kommenttia:

  1. Erään harhaoppisen mielestä tässä portaalissa on liian vähän kuvia. :)

    VastaaPoista
  2. Eipä toimi mun intternetissä enää viinahuuto.com. Joko pulju on haettu verottajan ja Alkoholiministeriön hathat-joukkojen voimin tyrmään tai sitten Suomen ja Viron välinen nettipiuha on irroitettu. Täällähän ei, jumalauta, myydä viinaa noin!

    Sitten pieni pyyntö: uusi laki ja asetus suomalaisten kyykyttämiseksi eli velvollisuus ilmoittaa verottajalle rakennustyömailla työskentelevien talkoolaisten nimet astui voimaan vuoden alusta. Toivoisin Höösipumpun toimituksen ottavan asiaan kantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opettelepa käyttämään sitä nettiä paremmin, niin löydät viinakaupan facebook ilmoituksen, jonka mukaan korjaavat tammikuun aikana jotain ongelmia. Tosin kaupan sivut taitaa näkyä vain FB:hen rekisteröidyille.

      Poista
  3. Anteeksi, viinahuudon meinaan, mutta viinakauppahan se on.

    VastaaPoista