Höösipumppu

perjantai 10. tammikuuta 2014

Renkaat tötterölle

TPMS. Ai mikä? No tire-pressure monitoring system tietenkin saatana. Monikansallinen ääliöiden unioni keksi puuttua ehkä jopa länsimaiden suurimpaan ja polttavimpaan ongelmaan - rengaspaineisiin. Kysehän on jälleen kerran, mistäpä muustakaan, kuin ihmis-vitun-hengistä.

13. heinäkuuta vuonna 2009 Euroopan parlamentissa ammuttiin jo tutuksi tulleella vittuilutykillä tyhjää A4:sta kohti. Tarkoitus oli aiheuttaa ylimääräisiä lisäkuluja ja maksimoida autoilijoiden vitutusta. Syntyi asetus N:o 661/2009. Tämä paskaläjä on asetus "moottoriajoneuvojen, niiden perävaunujen sekä niihin tarkoitettujen järjestelmien, osien ja erillisten teknisten yksiköiden yleiseen turvallisuuteen liittyvistä tyyppihyväksyntävaatimuksista."

Tällä hetkellä ajankohtaisin asetukseen tuolloin paskannettu idea liittyy TPMS-järjestelmiin. Loppuvuodesta jokaisessa uudessa autossa tulee olla vitun TPMS. Miksi? No siksi koska auto lentää katon kautta ympäri jo parkkipaikalla seistessäänkin mikäli rengaspaineet heittävät. Myöskin siksi koska kukaan autonkuljettaja ei osaa enää tarkistaa rengaspaineita. SIKSI TARVITAAN VITTU TONNIN ANTURIT.

Tai eihän ne mitään tonnia ole, vain 50-250 euroa kappaleelta. Joka vitun renkaaseen. Lisäksi jos vaihdat talvirenkaita ja kesärenkaita, antureiden vaihto kesärenkaisiin käy kätevästi irroittamalla ensin rengas vanteelta. Tai maksamalla 4 x 50-250 euroa antureista myös niihin toisiin renkaisiin. NAM NAM NAM!

Koko systeemi pakollisena vaikuttaa taas ihan vitun typerältä ja turhalta. Oikeastaan aivan sama asia kuin persehahloon asennettaisiin vilkkuledit ja äänimerkit varoittamaan luukulla kärkkyvästä varpusparvipaskasta. Siis miksi vitussa järjestelmän pitää olla pakollinen? Jos näitä vinkuvia venttiilinhattuja saa helposti jälkiasennettuakin, eikö se riittäisi? NO EIPÄ HELVETISSÄ TIETENKÄÄN! Koska sössönsössön ja välitön hengenvaara.

Kauppalehden uutisen mukaan näitä vitun venttiilejä ei ole kunnolla edes testattu pakkasessa. Mitä vittua? Kuulostaa varmalta ratkaisulta myös tänne pohjoiseen, jossa kesä kestää hikisesti jokusen viikon. Anturithan toimii vielä jollain vitun pattereilla. Uusi katsastuskohde lisää? Sitten kun patterit loppuu niin näppärästi Vianorille repimään renkaat vanteelta ja vaihtamaan vittuilutulppiin uudet patterit. Ei jumalauta mitä ääliötouhua.

Lisäksi antureissa on havaittu hapettumisongelmia. Sehän kuulostaa hyvältä! Kaikin puolin varmalta, kätevältä ja hyvältä vaihtoehdolta ottaa välittömästi käyttöön. PAKOLLISENA. Hössönsössön sössösösönnssöössöössnnössöön.

Noh, toisaalta Suomessa verotetaan uusia autoja niin kovaa että oman ostovoiman oikein tuntee puristuvan perseestä ulos. Keskituloisella ei edes ole varaa uuteen autoon, joten meidän persaukisten ongelmaksi tämä muodostuu vasta seuraavalla vuosikymmenellä. Juuri sopivasti kun ensimmäiset rengaspatterit alkaa loppumaan. Lällätilää.


Tonnin pakkotötteröt tulevat. Sinun turvallisuutesi on tärkeää. Koska et osaa tarkistaa paineita itse. Joten älä selitä vaan osta osta osta osta.

2 kommenttia:

  1. Ei vittu VOI olla totta.

    VastaaPoista
  2. Seuraavaksi pakotetaan kaikkiin autoihin synnytystarvikkeet, koska joku voi joskus synnyttää autossa. On se kumma, mitä sontaa sitä saa läpi, kun vilauttaa euron seteleitä komission sedille.

    VastaaPoista