Höösipumppu

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pidä kahvisi, mutta tunkin kanssa

KAHVILA-AUTO. Hehee! Muistaakohan kukaan tätä kaupunkitason paskapolitiikkaa. Ei, tämä ei ollut enää pelkkää paskapolitiikkaa, tämä oli ylipaskapolitiikkaa. Helsingissä kaksi vuotta sitten byrokratialla murskattu kahvila-auto "Camionette - Café et Crêpes."

Itsehän en muistaakseni ole tällaisista mitään koskaan ostanutkaan kun ei niitä Kouvolassakaan koskaan ollut. Ja vaikka olisikin ollut niin se olisi seissyt puukot renkaissa ja lasit paskana jossakin kevyen liikenteen väylällä. Ja myyjä luonnollisesti hakattuna vieressä.

Mutta anyway tämä oli niin hieno juttu kun tämä yrittäjä tuhottiin ainakin kolmen eri viraston toimesta yhteistuumin. Mahtavaa! Jumalauta oikein koordinoitu isku jokaisesta suunnasta. Kaveri sijoitti yli 30 tonnia omaa rahaa terveysviranomaisten ohjeiden mukaan siihen "myyntitilaan." Ja arvatkaapas tuliko pääomalle tuottoa? No ei muuten sinne päinkään!

Ja kun pykäliä on aivan SAATANASTI niin aluksi ensimmäiset virkamiehetkään eivät tajunneet että tämähän saattaisi olla hieman liian hauskaa ja piristävää. Ensin Helsingin kaupungin virkamies kehotti ottamaan yhteyttä terveysviranomaiseen. No tässä vaiheessa se edeltämainitsemani kolmekymppiä oli jo uponnut kuin koiran perseeseen. Hyvä juttu että kaveri itse ei tässä vaiheessa sitä vielä tiennyt.

Terveysvittuilijoiden luvat kuitenkin tuhannen bumerangin kautta saatiin, mahtoi luvan myöntäjää vituttaa. Olihan se kuitenkin hänen pussistaan suoraan pois.

Tässä vaiheessa homma alkoi näyttää hyvältä. Voin vain kuvitella nuoren kaverin, joka on pääsemässä toteuttamaan intohimoaan (toki tässä vaiheessa itselläni alkaa soimaan aina hälytyskellot jos jokin asia meinaa onnistua niin kuin haluaisi). 

Ja niin siinä sitten kävikin että PÄDÄÄMM kukas vittu se sieltä tuleekaan? Ei, se ei ole Teräsmies. Se on Helsingin kaupungin rakennusvirasto!

Nämä paskat ilonpilaajat eivät kuitenkaan toki kieltäneet kahvila-autoa. Sitä ei vaan saanut pitää pysäköitynä jalkakäytävillä, pyöräteillä eikä parkkipaikoilla. Katsoppas kun sekin vittu häiritsee ihan kaikkia. Kaikki kasvaa kieroon ja ihmiset saavat näppylöitä.

Hätähän ei ollut vielä suuri - onhan Helsingissä nyt vielä muitakin paikkoja kun edellämainitut. Uutta hakemusta sisään - mutta kappas, tälläkin kertaa viraston persebingokone oli arponut lisää kapuloita rattaisiin.

Nyt kahvila-auton piti olla siis riittävän kaukana myös muista kahviloista ja terasseista. En tiedä mikä oli määritetty etäisyys mutta voisin veikata että rakennusvirastossa oli piirretty Tallinnaa myöten aivan saatanan paksua ruskeaa ruksia. Sen verran kuitenkin että keskustassa ei voinut olla.

Aivan vitun hienoa kahvila-autobisnestä jossain Vantaanlaakson lumenkaatopaikalla kun ei muualle saa mennä. Löysin tätä kirjoittaessani Iltalehdestä tämän kaverin. Pitää autoaan näköjään nyt Budapestissä ja homma luistaa. Hatunnosto että oli pallit painua helvettiin täältä.

Linkki ihan osuvaan juttuun "Suomi hukkuu sääntöihin:"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013061417153012_uu.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti