Höösipumppu

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Helvetin kestävää kehitystä

AJONEUVOT. Autoilu ja ajoneuvot on yksi asia mikä on vähintään top 3 järjen köyhyyden listalla tässä maassa. Haluaisin oikeasti tietää miten vitussa täällä on onnistuttu pilaamaan oikeastaan ihan kaikki autoihin liittyvä täysin totaalisesti. Jo pelkkiä autojen hintalappujen selaaminen saa ihmisen suunnilleen pidättelemään raivopaskaa. Sellaista samanlaista mitä kissat pistelee geysirin lailla suihkuna kun ne on ihan helvetin äkäisiä.

Mutta kyllähän minua nyt vittu ihmetyttää että meillä on bruttokansantuote asukasta kohden EU-maiden 8-10. korkein (taakse jää siis britit, saksalaiset, ranskalaiset.. no vittu oikeastaan ihan kaikki). Silti me ajetaan koko mantereen PASKIMMILLA autoilla ja sitten verotetaan niitä niin vimmatusti että järki puristuu perseestä ulos. Super-Finland ja kestävän kehityksen tie, hurraa!

Kuka tässä touhussa muka voittaa?

Vihreät/muut hipit? –Ei, sama määrä autoja. Paskaa tulee pikkuisen enemmän jostakin vm. -88 Mersusta kun sen tuossa pakkasella höräyttää tulille. Pikkulinnut vaan putoilee horisontissa kun ihmiset tykittää vihaamiinsa duuneihin joillakin helvetin museoautoilla.

Liikenteen turvallisuus? –Tämä nyt on alusta loppuun täyttä paskapuhetta.

Valtio verotuloineen? –Ei. Suomessa myytiin 80-luvulla enemmän uusia autoja kun nyt. Kerätyt ostoverot sen kuin vähenee vuosi vuodelta kun kellään enää löydy pätäkkää maksaa 50 tonnia autosta, joka Itämeren muilla rannoilla maksaisi 25 tonnia. Ja miksi edes pitäisi? Kuolkoon koko vitun autokauppa sitten, sitä nimittäin joku ämpäripää ilmiselvästi haluaa. Autothan ovat erittäin merkittävä osatekijä auto-onnettomuuksissa.

Katselin tuossa pari päivää sitten kun jossakin YLEn vanhusten uutisissa kerrottiin Pietarin nousevasta autoteollisuudesta. Siinä haastateltiin jotain rumaa baabushkaa, joka iloitsi kuinka nyt saa uuden Ooppelin, vanha autohan alkoi olla jo 3 vuotta vanha. VITTU KOLME VUOTTA? Pääsisi itse edes 2000-luvun puolelle noiden kanssa.

Yksi autoiluun liittyvä "suuri" uutinen tänä vuonna liittyi lisäkaukovaloihin. Suomessa saa vihdoin laittaa laillisesti lisäajovaloja etuakselista taaksepäin eli esimerkiksi katolle. Tämä on ollut siis ainakin vuosikymmenen sallittua kaikissa EU-maissa..paitsi Suomessa.

Syy tälle löytyy yllättäen virkamiehistä, jotka olivat aikanaan lukenut ECE:n säännöt päin vittua. Alkuperäisissä säännöissä oli sanottu että ”at the front of the vehicle so that the light emitted does not cause discomfort to the driver.” Tätä ohjesääntöä lähtivät sitten kaikki maat noudattamaan paitsi että Suomessa sääntöön keksittiin kaiken onanoinnin keskellä jostakin tyhjästä joku helvetin etuakselisääntö.

Yhtäkkiä siis kaikki lava-autot ja Volvot kattotelinevaloineen muuttuivat kestämättömän laittomiksi. Nyt tämä on kuitenkin siis vihdoinkin taas sallittua, muutaman vuosikymmenen jälkeen. Niin vitun vaikeaa oli saada täällä kerran kiellettyä sallituksi. Hiiohoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti