Höösipumppu

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Eksoottisten eläinten virkamiesjengi

LEMMIKIT. Mitä paskaa silmäni lukivatkaan noin viikko sitten. Uutiset kantautuivat eksoottisten elukoiden rintamalta. Vaikka en eksoottisista elukoista oikein mitään tiedä mitään, luin silti. Ilmeisesti valmisteilla on joku eläinsuojelulain uudistus. Ja mitäpä suomalaiset lakiuudistukset voivatkaan muuta tarkoittaa kuin noin kahta hatullista hevosen paskaa tietylle ryhmälle tarjoiltuna. Paskannettuna, ei ravistettuna. Tällä kertaa virastonaamojen hampaisiin joutuu elukkaharrastajat.

Ymmärrän että jotain vitun siperiantiikeriä ei yksiöön saa ottaa tai että rivarinaapureita saattaa vituttaa jos takapihalla tallustaa lauma hyeenoita. Mutta vittu käydä sitten runkuttamaan LISTAA, JOISSA LUETELLAAN MITÄ SAA PITÄÄ. Eläinlajeja on tällä hetkellä luokiteltu päälle 1,4 miljoonaa ja niistä VAIN 400.000 on jotain muita kun näitä saatanan pörriäisiä. Siitä vaan listaa pystyyn. Voi morjes.

Kukas muukaan mistään elukoista enempää tietäisi kun aito suomenruotsalainen taivasleukainen virastonassukka. Varmaahan on että näiden ämpäripäiden listaan ei ole mahdollista avata esimerkiksi että: "VITTU KILPIKONNAT ON OK." Ei sentään, vaan listahan tulee menemään jotakuinkin näin:

Sallitut kilpparit:
-Kreikankilpikonna
-Nelivarvaskilpikonna
-Reunuskilpikonna
-Punakorvakilpikonna
-Espanjankilpikonna
-Gibraltarinkilpikonna
-Tunisiankilpikonna
-Leopardikilpikonna
-Flynkilpikonna
-Matamata
-Afrikankypäräsuokilpikonna

Sitten kun ostat kusisella Turkin pakettimatkareissulla ikioman kilpparin siltä läpimädältä itä-traakialaiselta niin joudutkin Suomi-tullissa heti kuseen koska "tämä söpö pikku paskaläjä tässä on KIRJOLYHYTPERSEKAULAKILPIKONNA EIKÄ MATAMATA! KEIJO TUUS KATTOO"

"-No mutta kun tuo itä-traakialainen pensseli-Osmanni sanoi että tää on Matamata"

"-Ottaisit paremmin testudinatatortoiseterrapiineistä. Apina! Lällällää!"

Perään suora sakko, linna, turpa ja perse. Sen pituinen se.

2 kommenttia:

  1. Monien hyvien avautumisten jälkeen tämä vuodatus oli aika turha...

    VastaaPoista
  2. Ekasta artikkelista:

    "SEY:llä on ajatus listan tekemisestä.
    - Meidän mielestä ministeriön, joka valmistelee tätä eläinsuojelulain uudistusta, pitäisi sitten aikanaan nimetä asiantuntijoista koostuva työryhmä valmistelemaan sitä listaa. Eli kyllä se pitäisi huolella valmistella ja varmasti samalla kuulla harrastajia, Pulli sanoo."

    SEY:llä on tuo perinteinen Vihreiden lähestymistapa politiikkaan: esitetään mutkikas järjestely, joka edellyttää väen palkkaamista ja byrokratian lisäämistä eikä esitetä mitään keinoja kustannusten tai byrokratian kasvun kumoamiseksi. Ts. "me vaaditaan, te maksatte." Tuollainen asiantuntijaryhmä ja lakien valmistelu maksaa helposti satoja tonneja, vahvistettuna lakina ylläpitokustannuksineen helposti useamman miljoonan. Juristi en ole, mutta hintaluokan tuntien halpaa vaihtoehtoa ei ole. Onkohan SEY:llä jo lakimiestoimisto mielessä suositeltavaksi työlahjusta silmällä pitäen? :)

    VastaaPoista